מסעדת הניצחון
נתונים כלליים | |
---|---|
מייסדים | ישעיהו ליבושור |
תקופת הפעילות | 1949–הווה (כ־75 שנים) |
מוצרים עיקריים | מאכלים רומניים |
אתר רשמי |
מסעדת הניצחון (נקראה גם "מסעדת ניצחון") הייתה מסעדת בשרים ומאכלים רומנים, שמוקמה באשקלון.
היסטוריה
המסעדה נפתחה בשנת 1949 ברחוב הרצל באשקלון, על ידי ישעיהו ליבושור, ונקראה על שם הניצחון במלחמת העצמאות.
במהלך תקופת הצנע המקום שימש כבית קפה והציע מה שאפשר היה למכור בשנות הצנע - ביצים וסלטים ומדי פעם הוגש גם עוף. עם סיום תקופת הצנע החלו להכין במסעדה גם מנות מהמטבח הרומני, ואף החלו להגיש בשרים. מנות הדגל של המקום נשאו אופי מזרח אירופאי כמו רגל קרושה, כבד קצוץ, איקרה וסלט חצילים.
המסעדה ידועה בעיקר בעקבות הקבב הרומני והסטייק הלבן שהוגשו בה.
באותה התקופה לא היו עוד מסעדות רבות באזור, ומסעדת הניצחון הייתה התחנה שבה עברו כל אנשי הצבא והגנרלים בדרך למדבר סיני ובמהלך השנים צברה מספר רב של לקוחות קבועים.
בשנת 2019, לאחר 70 שנות פעילות, נסגרה המסעדה.
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של מסעדת הניצחון
- מסעדת הניצחון, ברשת החברתית פייסבוק
- גרדה גלזר, מסעדת הניצחון(הקישור אינו פעיל) וואלה! NEWS
- איתן לשם, ההפסד של כולנו: אחרי 70 שנה, "מסעדת הניצחון" באשקלון נסגרת באתר הארץ, 21 במאי 2019
29268027מסעדת הניצחון