מישל רישאר (שף)
לידה | ברטאן |
---|---|
מסעדות |
|
פרסים והוקרה |
|
ספרים |
|
מישל רישאר (בצרפתית: Michel Richard; 7 במרץ 1948 - 13 באוגוסט 2016) היה שף יליד צרפת ולשעבר הבעלים של מסעדת "ציטרוס" (Citrus) בלוס אנג'לס. לאחר מכן היה הבעלים של המסעדה עטורת הפרסים "ציטרונל" (Citronelle), לה סניפים בג'ורג'טאון, כרמל, ובמרכז וושינגטון די. סי..
ביוגרפיה
מישל רישאר נולד בבריטני ב-1948 [1] וגדל בשמפן הוא למד לבשל בהיותו בן שבע, כשהיה בן תשע, השתתף במקבילה הצרפתית ל-Fresh Air Fund.
נאמר לו שאם הוא רוצה להיות שף הוא צריך ללמוד קודם כל להיות שף מגדנאות, בהיותו בן 14 היה שוליית מאפה במלון בריימס. אחרי ששירת בצבא הצרפתי הוא עבד במאפיה, "מזו לנוטר" (Maison Lenotre), בפריז תחת שף המגדנאות גסטון לנוטר. הוא פתח את הסניף הניו יורקי שלא העריך ימים, "שאטו פרנס", [2] לאחר מכן עבר לסנטה פה, ניו מקסיקו, על מנת לנהל את חנות המגדנאות הצרפתית במלון לה פונדה.
ב-1977 הוא היה בלוס אנג'לס, שם פתח את חנות המגדנאות "מישל רישאר". הוא השתמש ברווחים על מנת לאכול במסעדות בצרפת בנות שלושה כוכבים במדריך מישלן האדום, וכך לגבש את תשוקתו להמשיך מעבר למגדנאות, ולאמן עצמו כדי להיות שף בעשר השנים הבאות.
ב-1987 הוא פתח את מסעדת "ציטרוס" (Citrus) בלוס אנג'לס. [3] מסעדות לוויין שלה נפתחו בסנטה פה, בולטימור, סן פרנסיסקו, פילדלפיה וושינגטון די.סי., כולן נסגרו לבסוף. [4] ב-1997 הוא מכר חצי מבעלותו במסעדות לתאגיד מריסטאר, שהוא גם שותף ב"ציטרונל".
ב-1989, שנה אחרי-כן פתח רישאר את "ציטרונל" (Citronelle) באין הוטל סנטרה ברברה בסנטה ברברה. אחרי-כן פתח את "ביסטרו אם" (Bistro M) בסן פרנסיסקו וציטרונל בבולטימור ופילדלפיה. ב-1994 פתח את "ציטרונל" במלון לאטאם (Latham Hotel) בג'ורג'טאון. בשלב מאוחר יותר, פתח סניף של "ציטרונל" ב- Carmel Valley Ranch בכרמל, קליפורניה. עשר שנים אחרי-כן הוא פתח סניף במרכז וושינגטון די. סי.. [5] [6]
רישאר הכין את התפריט הצרפתי עבור בית הקפה ב-National Gallery of Art בוושינגטון, די. סי., בו ישתמשו ב-2010 ו-2011. [7] באוקטובר 2010 עמד לפתוח את "מישל" בטייסון פינת ריץ' קרלטון בוושינגטון די. סי. [8]
באוגוסט 2016 נפטר רישאר כתוצאה משבץ.
פרסים והוקרה
- רישאר זכה ב-2007 בפרס "השף המצטיין" מאגודת ג'יימס בירד.
- מסעדת "ציטרונל" בוושינגטון נכללת במדריך "השולחנות הגדולים בעולם".[9]
- מסעדת "ציטרונל" בוושינגטון נבחרה לאחת מ-40 המסעדות הטובות ביותר בארצות הברית לפי מדריך גאיו.[10]
- המגזין "גורמה" בחר במסעדת "ציטרונל" בוושינגטון כאחת מ-50 המסעדות הטובות ביותר בארצות הברית בשנים 2001 ו-2006.
ספריו
- Michel Richard's Home Cooking with a French Accent, Morrow, NY (January 1, 1993) ASIN: B001XGZ1Q8
- Happy in the Kitchen: The Craft of Cooking the Art of Eating, Artisan, (October 2006) מסת"ב 9781579652999
לקריאה נוספת
- רות סירקיס, יין וגורמה גיליון 92, ינואר 2006, עמ' 47-46.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Tom Sietsema, Michel Richard's Mass Appeal, Wahington Post, March 25, 2007
- ^ BASIL KATZ, Gaston Lenôtre, Who Built a Culinary Brand, Is Dead at 88, New York Times, January 9, 2009
- ^ Richard Martin, Citrus: a French chef's American dream, Nation's Restaurant News, May 11, 1992
- ^ Michel Richard's L.A. 'return' -- the straight scoop, Los Angeles Times, November 7, 2007
- ^ MARIAN BURROS, Food's Ambassador to Washington; Michel Richard is so creative his mission may well succeed., New York Times, September 30, 1998
- ^ Central Michel Richard, New York Times
- ^ Installing Michel Richard in the National Gallery, zagat.com, Jan 27, 2010
- ^ Michel Richard Readies Another One, zagat.com, Mar 23, 2010
- ^ מסעדת "ציטרונל" בוושינגטון במדריך השולחנות הגדולים בעולם
- ^ מסעדת "ציטרונל" בוושינגטון נבחרה לאחת מ-40 המסעדות הטובות ביותר בארצות הברית לפי מדריך גאיו
29204749מישל רישאר (שף)