מיץ רוזל
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מיץ רוזל הוא משקה קל המיוצר מעלי פרחי צמח הרוזל (אנ'), אחד ממיני ההיביסקוס. המשקה נפוץ בארצות מערב אפריקה, באיים הקריביים ובמקסיקו.
המשקה
המשקה מופק על ידי השריית עלי הרוזל במים קרים (בהשרייה למשך לילה) או מים חמים. לאחר קירור וסינון העלים מהנוזל מוסף לו סוכר או מיץ אננס לשם המתקה. תוספות מקובלות אחרות הן מיץ תפוזים, ג'ינג'ר, וניל ועלי מנטה.
צבעו של המיץ הוא אדום-סגול עמוק וטעמו דומה לזה של מיץ ענבים ומיץ חמוציות. הוא מוגש לרוב קר, אך לעיתים הוא מוגש חם, למשל במצרים.
למשקה ממיץ הרוזל שמות רבים:
- באפריקה - סובולו (בגאנה וניגריה), ביסאפ (בסנגל, חוף השנהב ובורקינה פאסו) וכן פולרו, דאבילני, צובו וזובו
- באיים הקריביים - סורל
- במקסיקו - אגואה דה ג'מייקה.
יתרונות בריאותיים המיוחסים למשקה
למיץ הרוזל השפעה משתנת והוא מוכר כמפחית לחץ דם. יש בו תכולה גבוהה של ויטמין C ועל כן הוא מנוצל לטיפול בהתקררות ולשם חיזוק מערכת החיסון. מחקרים מסוימים הראו שיש לו גם פעילות אנטי-חיידקית.
קישורים חיצוניים
- Nutrient Composition and Antimicrobial Activity of Sorrel Drinks (Soborodo) (2004) (באנגלית) (תקציר בלבד)
- Hibiscus sabdariffa L. in the treatment of hypertension and hyperlipidemia: a comprehensive review of animal and human studies (2013) (באנגלית)
30457228מיץ רוזל