מורונגה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מורונגה (בספרדית: Moronga ;Rellena; או Morcilla) הוא סוג של נקניק דם. הוא נמצא בארגנטינה, קובה, קולומביה, פוארטו ריקו אמריקה המרכזית והמטבח המקסיקני.
מאפיינים
מוסיפים לו תבלינים, עשבי תיבול (כגון פיגם, אורגנו ונענע), בצל ופלפל צ'ילי ולאחר מכן מבשלים אותו במעי הגס של חזיר כמעטפת במשך מספר שעות.
הוא מוגש ברוטב "צ'ילה רוחו" או "צ'ילה ורדה". הוא מוגש גם במרכז מקסיקו כמילוי בגורדיטס (מנה עשויה עם מסה, כלומר קמח תירס, וממולאת בגבינה, בשר או מילויים אחרים) וטאקו לאחר טיגון במחבת עם בצל טרי ופלפל חלפניו.
נקניק או נקניקייה זו נקראת "מורסייה" בחצי האי יוקטן, והיא מוגשת כמעט תמיד יחד עם נקניקיות אחרות[1] ותערובת של בצל כבוש, כוסברה ותבלינים.[2] [3]
ראו גם
הערות שוליים
37673090מורונגה