מוסחן
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מוסחן | |
מאכלים | |
---|---|
מטבח | המטבח של ערביי ארץ ישראל |
מוצא | ארץ ישראל |
מרכיבים עיקריים | עוף, בצל, סומאק, שמן זית, לאפה |
מוסחן (בערבית: مسخّن – משהו מחומם[1]) או מוחמר (محمر - אדום) הוא הוא מאכל נפוץ במטבח של ערביי ארץ ישראל, הכולל עוף ובצל הצלויים בסומאק ומוגשים לצד צנוברים מטוגנים על גבי לאפה. מקורו של המאכל בערים ג'נין וטולכרם שבשומרון.[2] המוסחן נחשב בעיניי רבים למאכל הלאומי של הפלסטינים. הוא נפוץ ברחבי יהודה ושומרון, באזור המשולש, בגליל ובממלכת ירדן.[3]
גלריית תמונות
-
מוסחן בסגנון מסורתי בעיירה הפלסטינית עזון
-
מוסחן בירדן
-
מוחמר כפי שמוגש בצפון הארץ
קישורים חיצוניים
- מתכון למוסחאן, מאתר השולחן
הערות שוליים
- ^ "Recipe: Musakhkhan (Arab Levant, Palestine) Musakhkhan". www.cliffordawright.com. ארכיון מ-12 ביוני 2017. נבדק ב-24 באפריל 2018.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Albala, Ken. Food Cultures of the World Encyclopedia [4 volumes]: [Four Volumes]. p. 293.
- ^ Ghillie Basan (בינואר 2007). The Middle Eastern Kitchen. Hippocrene Books. pp. 189–. ISBN 978-0-7818-1190-3.
{{cite book}}
: (עזרה)
33025132מוסחן