מוסחן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מוסחן
مسخّن
מוסחן
מוסחן
מאכלים
מטבח המטבח של ערביי ארץ ישראל
מוצא ארץ ישראל
מרכיבים עיקריים עוף, בצל, סומאק, שמן זית, לאפה

מוסחןערבית: مسخّن – משהו מחומם[1]) או מוחמר (محمر - אדום) הוא הוא מאכל נפוץ במטבח של ערביי ארץ ישראל, הכולל עוף ובצל הצלויים בסומאק ומוגשים לצד צנוברים מטוגנים על גבי לאפה. מקורו של המאכל בערים ג'נין וטולכרם שבשומרון.[2] המוסחן נחשב בעיניי רבים למאכל הלאומי של הפלסטינים. הוא נפוץ ברחבי יהודה ושומרון, באזור המשולש, בגליל ובממלכת ירדן.[3]

גלריית תמונות

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מוסחן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Recipe: Musakhkhan (Arab Levant, Palestine) Musakhkhan". www.cliffordawright.com. ארכיון מ-12 ביוני 2017. נבדק ב-24 באפריל 2018. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Albala, Ken. Food Cultures of the World Encyclopedia [4 volumes]: [Four Volumes]. p. 293.
  3. ^ Ghillie Basan (בינואר 2007). The Middle Eastern Kitchen. Hippocrene Books. pp. 189–. ISBN 978-0-7818-1190-3. {{cite book}}: (עזרה)
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33025132מוסחן