מודיעין אזרחי (חברה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מודיעין אזרחי היא חברה המספקת שרותי אבטחה, בלדרות מאובטחת ושירותי מוקד וסיור.

רכב בלדרות משוריין של מודיעין אזרחי

קבוצת מודיעין אזרחי נוסדה בשנת 1963 והיא כוללת את חברות השמירה והאבטחה מהגדולות בישראל וחברה לבילוש פרטי.

חברת השמירה של מודיעין אזרחי מעסיקה מאבטחים, שומרים, בלדרים כולל בלדרות מאובטחת ברכב משוריין, סיירים, מוקדנים ועובדי מנהלה.

מאז פברואר 2009 מפעילה החברה את מחסום שער אפרים מדרום לטולכרם[1].

ההערכה היא שהחברה מעסיקה בישראל למעלה מ-8,000 עובדים, מה שהופך אותה לגדולה ביותר בנוסף להיותה הוותיקה ביותר בתחומה בישראל, ועובדיה מועסקים ב-9 סניפים בפריסה ארצית. בין לקוחות החברה נמנים (נכון לשנת 2016): משטרת ישראל, משרד ראש-הממשלה, משרד-הביטחון, משרד-החוץ, משרד-האוצר, משרד-המשפטים, ומשרדי ממשלה נוספים. גם חברות מסחריות שלה החברה מספקת את שירותיה כגון: שטראוס-עלית, המשביר לצרכן, אלביט, IBM, רשת הריבוע הכחול, ועוד.

החברה עוסקת בשרותי שמירה ואבטחה בשירותי בלדרות כספים ודברי ערך מאובטחים, ומספקת שירותים ברחבי הארץ באמצעות צי כלי רכב משוריינים.

בנוסף חברת מודיעין אזרחי מפעילה שרותי מוקד וסיור לעסקים, חברות, ובתים פרטיים כמו כן מתמחה בפרויקטים של אבטחת שכונות.

ביקורות על פעילות החברה

ביקורות שנערכו על ידי משרד האוצר כנגד חברות אבטחה ושמירה בכלל, וחברת מודיעין אזרחי בפרט, העלו כי היא הפרה את חוקי העבודה במסגרת העסקת עובדיה. נקבע, כי היקף הפרות השכר על ידה בתקופה קצרה רק במשרדי הממשלה נאמדו בכ-15 מיליון שקל.

ב-2008 אף נקבע על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב כי החברה חתמה על תצהיר כוזב עת הצהירה כי היא מקיימת את חוקי העבודה וכי דוחות ביקורות שליליים לא נכתבו כנגדה על ידי משרד ממשלתי, ולכן יש לפסול את הצעתה במכרז של רכבת ישראל[2].

דו"ח ביניים של החשב הכללי באוצר לגבי מאבטחי מודיעין אזרחי שעובדים במוסדות המדינה, מצא כי החברה קובעת שכר נמוך מזה שנקבע בהסכם עם המדינה.

בשנת 2016 אירעה תקרית במחסום קלנדיה בה ירו למוות מאבטחי "מודיעין אזרחי" בפלסטינית בת 23, אם לשתי בנות קטנות, ולאחר מכן באחיה, בן 16. החברה ערכה תחקיר פנימי שהעלה ששני המאבטחים פעלו כשורה והוחלט בחברה להמשיך את עבודתם כרגיל. עם זאת, גורמים פלסטיניים טענו כי השניים לא היוו סכנה לכוח, והירי היה לא מוצדק.[3]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ עמירה הס, מחסום טול כרם: לפועלים מותר להעביר רק 5 פיתות, באתר הארץ, 29 ביוני 2009
  2. ^ מספר הליך: בית משפט מחוזי תל אביב-יפו עתמ-003030/08 בפני כב' הש' רות רונן
  3. ^ רועי ינובסקי, התקרית בקלנדיה: המאבטחים נוקו ללא צפייה בסרטון האירוע, באתר ynet, 2 במאי 2016.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
מודיעין אזרחי (חברה)28141747