מאנדזיו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאנדזיו
まんじゅう
Saka-manju of Yamazaki Baking.jpg

מאנדזיויפנית:まんじゅう; בסינית מנדרינית: 饅頭; כתיב לטיני: Manjū) הוא ממתק יפני מסורתי. מבין הסוגים הרבים של המאנדזיו, לרובם יש ציפוי חיצוני העשוי מקמח, אבקת אורז, קודזו (קבוצה של גפנים רב-שנתיים נשירים מטפסים) וכוסמת, ומילוי של אנקו (משחת שעועית אדומה), עשויה בדרך כלל משעועית אזוקי מבושלת וסוכר. מאנדזיו עשוי לפעמים עם מילויים אחרים כגון ריבת ערמונים. בהוואי אפשר למצוא מאנדזיו אוקינאווי שעשויים במילוי של בטטה סגולה, חמאה, חלב, סוכר ומלח, אבל המילוי הנפוץ ביותר הוא משחת שעועית, שמספר הזנים שלה כוללים קושיאן, צובואן וצובושיאן.

היסטוריה

מאנדזיו הוא מאפה יפני מסורתי על בסיס קמח (במקום על בסיס אורז כמו מוצ'י). מקורו בסין תחת השם מאנטואו בשפות סיניות, אך נודע בשם מאנדזיו כשהגיע ליפן. בשנת 1341, שליח יפני שחזר מסין החזיר איתו את מאנטואו והחל למכור אותו בשם נארה-מאנדזיו. וכך מסופר שזה מקורו של המאנדזיו היפני. מאז, הוא נאכל כבר כמעט 700 שנה על ידי היפנים. כעת ניתן למצוא אותו בחנויות ממתקים יפניות רבות. המחיר הנמוך שלו הוא הסיבה, בין היתר, שהוא פופולרי.

סוגים

Mizu manjū
Usukawa manjū

מבין אינספור הסוגים של המאנדזיו, חלקם נפוצים יותר מאחרים.

  • מאצ'ה (תה ירוק) מאנדזיו הוא אחד הנפוצים ביותר. במקרה זה, לחלק החיצוני של המאנדזיו יש טעם של תה ירוק וצבעו ירוק.
  • מיזו (מים) מאנדזיו נאכל באופן מסורתי בקיץ ומכיל מילוי שעועית בטעמים. החלק החיצוני של המיזו מאנדזיו עשוי עם עמילן קוזו, המעניק לבצק מראה שקוף, דמוי ג'לי.[1]
  • כמו כן, למאנדזיו יכולים להיות מילויים שונים בטעמים, כמו שמנת בטעם תפוז.
  • כפי שקורה במאכלים יפניים רבים, בחלקים מסוימים של יפן, אפשר למצוא מאנדזיו ייחודי לאזור זה או אחר, כמו מאנדזיו בצורת עלה אדר בהירושימה ובמיאג'ימה.
  • הסוג האזורי של מחוז סאיטאמה נקרא Jumangoku manjū.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מאנדזיו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Schilling, Christine (2007). "Translator's Notes." in Kirishima, Takeru (2002). Kanna Volume 2. California: Go! Comi (Go! Media Entertainment, LLC). מסת"ב 978-1-933617-56-5
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0