לימור לניאדו תירוש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לימור לניאדו תירוש
סגנון בישול מזרח תיכון
טלוויזיה הבוקר עם טל ואביעד

לימור לניאדו תירוש (נולדה ב-15 בנובמבר 1969) היא שפית, מחברת ספרי בישול, עיתונאית, מנחת תוכניות בישול יועצת משפחתית ומטפלת בבישול ישראלית.

ביוגרפיה

לניאדו תירוש נולדה וגדלה בתל אביב. אמה, ילידת טנג'יר, מרוקו, שגדלה על המטבח המרוקאי, ששמר באדיקות על מסורת המטבח הספרדי-יהודי ואביה יליד חלב, סוריה. לאחר נישואי הוריה, למדה אמה את סודות הבישול של מטבח יהודי חלב, ושילבה אותם במטבח שהכירה[1]. לניאדו תירוש מעידה על עצמה שגדלה בבית שהמטבח והבישול היה העניין המרכזי בבית, מה שעורר אצלה כבר מגיל צעיר את הסקרנות לתחום[2]. לאחר סיום לימודיה בתיכון א' לאמנויות תל אביב, שירתה בצה"ל כמש"קית חינוך בחיל האוויר.

למדה במספר בתי ספר לבישול בעולם, בין היתר: ה-Leith Cooking School בלונדון, ה-Migros School בציריך, וה-Ritz Escoffier School, והקורדון בלו בפריז[3].

בשנים 20112016 כתבה את מדור האוכל של מוסף גלריה שישי בעיתון הארץ. בשנים 20152022 הגישה גישה פינה קבועה בתוכנית הרדיו הבוקר עם טל ואביעד ברדיו 99FM.

בנוסף לניאדו תירוש מפתחת מתכונים לחברות מזון, למסעדות, לתוכניות טלוויזיה ולכתבי-עת בנושא אוכל בישראל ומחוצה לה, מנחת סדנאות בישול, אפייה וצילום מזון, וכותבת את הבלוג מטבח מקומי[4].

במקביל לעיסוקה בתחום הקולינארי סיימה לימודי תואר שני בהמכללה למינהל במסלול לימודי משפחה. לאחר סיום התואר השני המשיכה בהתמחות בת שלוש שנים במכון ברקאי בפסיכותרפיה משפחתית וזוגית נרטיבית ובמקביל למדה במכון מגיד במסגרת לימודי ההמשך בטיפול בהפרעות אכילה. במהלך לימודיה הדריכה נשים במסגרת אגודת "סלעית", המסייעת לנשים להגמל מסמים וכדו'. לאחר סיום לימודיה הנחתה קבוצות טיפול בבישול במסגרת טיפול מרפאתי מוגבר לחולות בהפרעות אכילה במרכז לבריאות הנפש שלוותה במרפאת "הדרים" להפרעות אכילה.

לניאדו תירוש היא גם יועצת משפחתית וזוגית במסגרת "נתיבים להורות" במחלקה לשירותים חברתיים של עיריית תל אביב-יפו. מתגוררת בתל אביב.

ספריה

  • מנה עיקרית, הוצאת מטר, 2014. רעיונות לארוחות של אמצע שבוע עם מתכונים פשוטים ומהירים, ולארוחות לימי שישי ולחגים, עם מתכונים מעט יותר מורכבים. כולל טיפים להצלחה במטבח, קיצורי דרך ועוד[5].
  • סלט, הוצאת מודן, 2018. מתכונים יצירתיים ופשוטים להכנת סלטים וטיפים לטיפול בחומרי הגלם[6].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ אמא שלי נולדה בטנג'יר, וגדלה על מטבח ששמר באדיקות על מסורת המטבח הספרדי-יהודי. לאחר שהתחתנה עם אבא שלי, היא הפכה לחלק משבט חאלבי גאה – חם, מלא חוש הומור... | By Limor Tiroche | Facebook, נבדק ב-2022-09-13
  2. ^ Yair Lahav, המנה העיקרית: ביקור בבית של לימור לניאדו תירוש, באתר בניין ודיור, ‏2014-10-19
  3. ^ אודותיי, באתר מטבח מקומי
  4. ^ לימור לניאדו-תירוש | מטר - מטר, באתר www.matarbooks.co.il
  5. ^ מנה עיקרית - מטר, באתר www.matarbooks.co.il
  6. ^ סלט - חגיגה של ירקות קטניות ודגנים | מודן - הוצאה לאור וחנות ספרים אונליין
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

לימור לניאדו תירוש37317134Q114311333