כלב ים משורטט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןכלב ים משורטט
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: טורפים
על־משפחה: טורפים ימיים
משפחה: כלבי ים
סוג: כלב ים משורטט
מין: כלב ים משורטט
שם מדעי
Histriophoca fasciata
תחום תפוצה
כלב ים משורטט על הקרח

כלב ים משורטט או פוקה אזורה[1] (שם מדעי: Histriophoca fasciata) הוא מין של כלב ים בינוני והיחיד בסוג Histriophoca, החי ומתרבה בעיקר באזורי הקרח של הקוטב הצפוני בצפון האוקיינוס השקט ובימים ברינג ואוחוצק.

הוא מזוהה בעיקר עקב צבעי פרוותו הבולטים עם 4 פסים לבנים המתעגלים על גוף שחור או כהה, אף שיש פרטים בהם הפסים כהים יותר והגוף בהיר יותר מהרגיל. דבר זה גם נתן לו את שמו - משורטט. הפסים נמצאים על הצוואר, הזנב וצידי הגוף. אך ההבדלים בצבעים חזקים יותר אצל הזכרים, כשצבעי פסי הנקבות דומים יותר לצבעי הגוף[דרושה הבהרה], בהירים או כהים וההבדל פחות בולט.

אורכם של כלבי הים 1.6 מ' ומשקלם 95 ק"ג. שני הזוויגים דומים בגודלם.

כלב הים מצוי על קרחונים צפים בצפון האוקיינוס השקט בחורף ובאביב, שם הוא מתרבה, נח ואוכל במשך החורף. בקיץ ובסתיו הם נפוצים בימים פתוחים, אף שחלקם נודד צפונה כשהקרח נסוג. הם כמעט אף פעם לא מגיעים ליבשה וכתוצאה מכך קשה לצפות בהם. עם זאת כמה פעמים כלבי ים כאלה הגיעו לחופים באמריקה כמו וושינגטון וקליפורניה.

הוא ניזון בעיקר ממינים החיים באוקיינוס: מדגים מהסוג Pollachius (אנ') ומהמשפחה Zoarcidae(אנ'), מדגי בקלה ארקטית ומסילוניות כמו תמנונים ודיונונים. הצעירים גם אוהבים סרטנים שונים. כלב ים זה צולל עד עומק 200 מ' בחיפוש אחר מזון והוא אינו מתכנס בלהקות.

הם עצמם נטרפים על ידי קטלן, דוב לבן, וכרישים ארקטיים מהמינים ישנונן פסיפי וישנונן גרינלנדי.

כלבי הים מתרבים בסוף אפריל ובמאי, והגורים נולדים על הקרח עם פרווה עבה לבנה. הם עוזבים את אמם אחרי ארבעה שבועות של הנקה, אך נשארים על הקרח עוד כמה שבועות, בהם הם מחליפים את הפרווה ויורדים במשקלם, עד שהם מסוגלים לצלול ולצוד בים. אורך החיים הממוצע של הבוגרים הוא 20-25 שנה.

בעבר היה ציד רב של כלבי ים אלה בשביל פרוותם, בשרם ושומנם, אך היום הם נחשבים חיות מוגנות בארצות הברית. עם זאת לא ידוע מה מצב פגיעותם, מאחר שהם לא נצפים לעיתים קרובות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כלב ים משורטט בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ אנציקלופדית חדוות הדעת עולם הטבע כרך ב עמוד 226 עורך ראשי אברהם ארבל


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36090295כלב ים משורטט