כיכר השוטר (תל אביב)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:דרך

פרמטרים [ רחובות מסתעפים ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

השוטר
כיכר השוטר, מבט מצפון לדרום
כיכר השוטר, מבט מצפון לדרום
מידע כללי
על שם השוטר "שמואל ויצמן"
מיקום
מדינה ישראל
ערים ראשיות תל אביב
רובע 3
אתרים דיזנגוף סנטר
קואורדינטות 32°4′29.89″N 34°46′23.81″E / 32.0749694°N 34.7732806°E / 32.0749694; 34.7732806
אנדרטת זיכרון בכיכר השוטר בתל אביב

כיכר השוטר היא כיכר הממוקמת בצומת הרחובות בוגרשוב וטשרניחובסקי במרכז העיר תל אביב. הכיכר נקראה בעבר "כיכר מוריה" על שם בית הספר היסודי "מוריה" אשר ממוקם בקרבת מקום. שם הכיכר הוסב ל"כיכר השוטר" בשנות השבעים לאחר מותו של השוטר שמואל ויצמן שנהרג בעת מילוי תפקידו להנצחתו ולהנצחת שוטרי מחוז תל אביב שנפלו בעת מילוי תפקידם.

מראה הכיכר

הכיכר היא כיכר קטנה יחסית, וממקוממת בצומת הרחובות טשרניחובסקי ובוגרשוב, שני רחובות מרכזיים ושוקקי חיים בתל אביב. הכיכר ממוקמת מאחורי דיזנגוף סנטר וסביבה ישנם רמזורים ומעברי חצייה. בסמוך לכיכר ניתן למצוא בתי קפה, מסעדות, חנויות והמקום מהווה מוקד משיכה לתיירים ועוברי אורח רבים. הכיכר מעוטרת בצמחייה ירוקה; עצי אקליפטוס, דקל וכן דשא ירוק. לנוחיות העוברים והשבים ממוקמים בכיכר ספסלי ישיבה מעץ. במרכז הכיכר, מוצבת אנדרטת אבן בהירה לזכר שוטרי מחוז תל אביב שנפלו בעת מילוי תפקידם ועליה הכיתוב "כיכר השוטר, לזכר שוטרי מחוז תל אביב שנפלו בעת מילוי תפקידם". בדופן הימני של האנדרטה מוטבע סמל של משטרת ישראל ובדופן השמאלי של האנדרטה משולבים סמל העיר תל אביב-יפו וסמל קרן תל אביב לפיתוח.

היסטוריה של הכיכר

בעברה של הכיכר, לפני שנקראה "כיכר מוריה" שמה היה "כיכר ט"ו בשבט". עצי האקליפטוס שבכיכר ננטעו על ידי תלמידות כיתה ז' של בית הספר בנווה צדק בשנת 1925. לאחר מספר שנים, שמה שונה ל"כיכר מוריה" על שם בית הספר היסודי "מוריה" שנמצא בקרבת מקום, ברחוב צייטלין. בשנת 1972, לאחר הירצחו של שמואל ויצמן, שמה של הכיכר הוסב ל"כיכר השוטר" לזכרו ולזכר שוטרי מחוז תל אביב שנפלו במסגרת מילוי תפקידם.

שמואל ויצמן

שמואל (מכלוף) ויצמן נולד ב-20 ביולי 1948 במרוקו. הוא עלה לישראל יחד עם משפחתו בשנת 1948 והם השתקעו באשקלון. בשנת 1966 התגייס לצה"ל ובמסגרת שירותו הצבאי, שירת כשוטר צבאי בקריה ובחטיבת הצנחנים. לאחר מלחמת ששת הימים שירת ויצמן כסוהר במחנה שבויים בעתלית ובמתקני כליאה ברצועת עזה שחלקם היו באותה התקופה תחת ניהולה של המשטרה. לאחר שחרורו מצה"ל, התגייס ויצמן לשורות משטרת ישראל והוצב כסייר במחוז תל אביב. במסגרת מילוי תפקידו השתתף ויצמן במספר רב של פעילויות משטרתיות וזכה בכ-8 פרסים על פעילותו בתוך שנתיים. ב-22 במאי 1972 שמואל ויצמן ושותפו רס"ל יוסף שק"ל נקראו לטפל בפריצה שהתרחשה בבניין בתל אביב; ברגע שויצמן נכנס לדירה, הוא נורה על ידי הפורץ, חיים בוטיס שניסה להימלט מיד לאחר התקרית ונתפס על ידי שוטרים מחוץ לבניין.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כיכר השוטר בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22174941כיכר השוטר (תל אביב)