טרי סואל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טרי סואל
Terri Sewell
לידה 1 בינואר 1965 (גיל: 59)
האנטסוויל, אלבמה, ארצות הברית
שם מלא טריסינה אנדראה סואל
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת הרווארד
אוניברסיטת פרינסטון
אוניברסיטת אוקספורד
עיסוק פוליטיקאית
מפלגה המפלגה הדמוקרטית
דת מתודיזם[1]
חברת בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השביעי של אלבמה
3 בינואר 2011 – מכהנת
(13 שנים)

טריסינה אנדראה "טרי" סוּאֵלאנגלית: Terrycina Andrea "Terri" Sewell; נולדה ב-1 בינואר 1965) היא פוליטיקאית אמריקאית, המכהנת כחברת בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס השביעי של מדינת אלבמה, ברציפות מאז 2011. לצד מרתה רובי היא אחת משתי הנשים הראשונות שנבחרו לקונגרס של ארצות הברית מטעם אלבמה בבחירות רגילות, והיא האישה האפרו-אמריקאית הראשונה שנבחרה לייצג בקונגרס מחוז בחירה מאלבמה. מחוז הקונגרס שלה כולל את מרבית אזור "החגורה השחורה" באלבמה, הכולל את הערים טסקלוסה, מונטגומרי וברמינגהאם. היא הדמוקרטית היחידה במשלחת של אלבמה לקונגרס האמריקאי.

ביוגרפיה

טרי סואל נולדה בהאנטסוויל שבאלבמה, בתם של אנדרו א. סואל, לשעבר מאמן נבחרת כדורסל בבית ספר תיכון, וננסי גרדנר סואל – לשעבר ספרנית בתיכון וחברת מועצת העיר סלמה. אמה הייתה האישה השחורה הראשונה שנבחרה למועצת העיר סלמה[2]. בילדותה חלמה סואל לככב בתיאטראות ברודוויי. מכיוון שאמה קיוותה שתתקמצע כעורכת דין, הצטרפה סואל לנבחרת הדיבייט בתיכון. סואל הייתה התלמידה השחורה הראשונה שנבחרה למצטיינת המחזור בבית הספר התיכון של סלמה.

לאחר שהשלימה את לימודיה התיכוניים נרשמה לאוניברסיטת פרינסטון. היא הייתה הבוגרת הראשונה בתיכון סלמה שלמדה במוסד להשכלה גבוהה מליגת הקיסוס. מי ששכנע אותה ללמוד בפרינסטון היה ג'וליאן מקפיליפס (אנ'), שקרא על סואל בעיתון מקומי בסלמה. בפרינסטון התיידדה עם מישל אובמה, לימים הגברת הראשונה של ארצות הברית. סואל השלימה תזה בת 158 עמודים שכותרתה "נשים שחורות בפוליטיקה: זמננו הגיע". בתקופתה בפרינסטון התמחתה אצל ריצ'רד שלבי והאוול הפלין (אנ'). לאחר שסיימה את לימודיה בפרינסטון בשנת 1986, זכתה סואל במלגת מרשל ללימודים באוניברסיטת אוקספורד, שם התיידדה עם סוזן רייס, לימים היועצת לביטחון לאומי. התזה שלה לתואר שני, שעסקה בבחירתם השחורים הראשונים אל הפרלמנט הבריטי, פורסמה מאוחר יותר כספר בשם "טריבונות שחורות: גזע וייצוג בפרלמנט הבריטי". את לימודי מדע המדינה באוקספורד השלימה ב-1988. לאחר מכן למדה למדה בבית הספר למשפטים באוניברסיטת הרווארד, שם סיימה ללמוד ב-1992. במרוצת הזמן נעשתה ידידתו של ברק אובמה, שהשפיע על החלטתה של סואל להצטרף לזירה הציבורית.

עם תום לימודיה הגבוהים הייתה סואל עוזרת משפטית עבור השופט יו. וו. קלמון, ובניו יורק עבדה במשרד עורכי הדין "דייוויס פולק & וורדוול" (Davis Polk & Wardwell) לצד קירסטן ג'יליברנד, החל משנת 1994. סואל שבה לאלבמה ב-2004 בשל בריאותו הרעועה של אביה. היא עבדה במשרד עורכי דין אחר, שם הייתה האישה האפרו-אמריקאית הראשונה שנהייתה לשותפה במשרד. היא התמקצעה כעורכת דין לעניינים פיננסיים.

בבחירות האמצע ב-2010, לאחר שארתור דייוויס הדמוקרטי עזב את הקונגרס כדי להתמודד לתפקיד מושל אלבמה, נכנסה סואל לבחירות המקדימות של המפלגה הדמוקרטית – התחרות האמיתית במעוז דמוקרטי אפרו-אמריקאי זה. היא סיימה ראשונה בפריימריז בן ארבעת המתמודדים עם 36.8 אחוזים מהקולות. בסיום הסיבוב השני גברה סואל על נציבת מחוז ג'פרסון שילה סמוט עם 55% מהקולות. ביום הבחירות הכלליות ניצחה בניצחון סוחף את דון צ'מברלין, מועמד המפלגה הרפובליקנית, כשגרפה 72.4% מקולות הבוחרים. עם ניצחונה הפכה לאישה השחורה הראשונה שנבחרה לקונגרס מטעם אלבמה.

מאז שנבחרה, הצביעה סואל עם מפלגתה 91% מהזמן. היא הייתה תומכת נחרצת במדיניותו של ממשל הנשיא ברק אובמה. יש לה דירוג לכל החיים בן 8% מהארגון השמרני "Heritage Action for America" על הצבעתה עבור חוקים שמרניים[3]. למרות זאת, במהלך הקונגרס ה-114 של ארצות הברית הוגדרה סואל בידי מרכז לוגאר ובידי בית הספר מקורט למדיניות ציבורית של אוניברסיטת ג'ורג'טאון כחברה ה-94 הכי דו-מפלגתית בבית הנבחרים[4]. סואל ביססה את עצמה כליברלית ששמה דגש על יצירת מקומות עבודה, ויש לה את דפוס ההצבעה השמאלי ביותר מכל אדם שייצג את אלבמה בקונגרס. סואל חברת השדולה השחורה בקונגרס.

בינואר 2020 הביעה סואל תמיכה בהתמודדותו של סגן נשיא ארצות הברית לשעבר ג'ו ביידן בבחירות לנשיאות שהתקיימו באותה שנה. ב-15 בינואר 2021, בהיעדרה של יושבת ראש בית הנבחרים של ארצות הברית ננסי פלוסי, מונתה סואל ליו"ר בית הנבחרים דה פקטו. במרוצת השנים הצביעה נגד הקמת חומת טראמפ בגבול ארצות הברית–מקסיקו, בעד הרחבת חוק הפטריוט ואשרור חוק הגנת החולה וטיפול בר השגה, ובעד סוגיות שקידם הממסד הדמוקרטי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טרי סואל בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ההשתייכויות הדתיות של חברי הקונגרס ה-116 של ארצות הברית, מסמך מאת Pew Research Center (באנגלית)
  2. ^ קריסה תומפסון, Rep. Terri Sewell, a daughter of Selma, rues her city's lost promise, באתר וושינגטון פוסט, 1 במרץ 2015 (באנגלית)
  3. ^ Rep. Terri Sewell, באתר Heritage Action for America (באנגלית)
  4. ^ The Lugar Center - McCourt School Bipartisan Index, מסמך מאת מרכז לוגאר ובית הספר מקורט למדיניות ציבורית (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31891013טרי סואל