טארט לימון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טארט לימון

טארט לימוןצרפתית: tarte au citron) היא מנת קינוח, המורכבת מבסיס בצק במילוי בטעם לימון.

בבריטניה, טארט לימון מורכב מבסיס מאפה (המיוצר לרוב בתבנית טארט מחורצת) המכיל חביצת לימון אפוי (המורכב בדרך כלל מביצים, סוכר, מיץ לימון ושמנת). בדרך כלל המתכונים כוללים אפייה מקדמית של הבצק, לפני הוספת הציפוי. לפעמים הטארט מכוסה באבקת סוכר לפני ההגשה.[1][2][3][4]

לחלופין, ניתן לבשל את מילוי הלימון בסיר ואז להוסיף אותו לתחתית המאפה.[5]

קינוח דומה מאוד לטארט לימון הוא פאי לימון בדרך כלל משמש כמנה אחרונה, שמורכב מקרום בדרך כלל פריך מלוח ופודינג לימון כמילוי. את פאי הלימון מכינים עם תחתית עוגה. פשטידה זו שונה מעוגת מרנג הלימון, שעליה מרנג. אין שימוש בקרום עליון, כמו בעוגת דובדבנים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טארט לימון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Lemon Tart". נבדק ב-4 בינואר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ "BBC - Food - Recipes : Tarte au citron". נבדק ב-4 בינואר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "Thick Lemon Tart". Delia Online. 9 בנובמבר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ "Mary Berry". נבדק ב-4 בינואר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  5. ^ Waitrose Limited. "Heston's Lemon tart". נבדק ב-4 בינואר 2015. {{cite web}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32550370טארט לימון