מיכל וקסמן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מיכל וקסמן (נולדה ב-1967) היא מחברת של ספרי הדרכה בנושא תזונה, אוכל ובישול.

ביוגרפיה

מיכל וקסמן נולדה בבאר-שבע וגדלה בהרצליה. את שירותה הצבאי עשתה כמדריכת טיולים בבית ספר שדה אכזיב, במהלכו חיברה את חוברת ההדרכה "מסלולי טיולים בגליל המערבי", שראתה אור בהוצאת החברה להגנת הטבע ב-1988. היא בעלת תואר ראשון ביחסים בינלאומיים ובהיסטוריה של אפריקה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. את הקריירה המקצועית שלה החלה בעבודה עיתונאית במחלקת החדשות של קול ישראל, ברשת המקומונים של ידיעות תקשורת ואחר כך במשך מספר שנים בתפקידי עריכה והפקה בחברת החדשות של ערוץ 2.

ב-1998 עברה לעבוד בתפקידי שיווק וניהול לקוחות עבור חברות סטרט-אפ ישראליות בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתה חייתה בניו-יורק ובלונדון, יחד עם בעלה, שי בן אסולין. כיום הם חיים בתל אביב עם שני ילדיהם.

מגיל צעיר עסקה באוכל ובבישול. כשהפכה לאם צברה ידע רב בתחום האוכל לתינוקות והחליטה לחלוק אותו ואת שלל המתכונים שאספה במטבחה הפרטי עם הורים אחרים.

ספריה

  • טעמים ראשונים: המדריך המלא לאוכל ולתזונת תינוקות, הוצאת ידיעות ספרים, 2005: זהו מדריך למעבר של תינוקות מהנקה או תמ"ל לאוכל מוצק. הוא כולל פרקים עיוניים העוסקים בתזונה, רקע פסיכולוגי, אלרגיות ומזונות מומלצים בכל גיל וגם דוגמאות לתפריטים ולמבנה ארוחות יומי לצד מתכונים מגוונים.
  • ארוחת ילדים: המדריך המלא לארוחות ביתיות, הוצאת ידיעות ספרים, 2010: זהו ספר ההמשך ל"טעמים ראשונים" וכמוהו משלב הדרכה תזונתית, פסיכולוגית והתארגנותית שמטרתה לסייע להורים בכל הקשור לאוכל ולארוחות של ילדיהם ושל המשפחה כולה. הספר כולל פרקים עיוניים בתחומים שונים, המלצות לארגון נכון ויעיל של המטבח הביתי ומגוון מתכונים ותפריטים שבועיים פשוטים ומזינים.
בסמוך לפרסום הספר הושק גם "תוצרת בית", בלוג אוכל אישי, שעוסק בבישול ביתי עונתי ומתפרסם מדי שבוע גם בערוץ האוכל של ynet.
  • בואו לאכול, ארוחות מהירות - 10, 20, 30 דקות, ידיעות ספרים, 2013.
  • בלדי, ארבע עונות בנצרת בשיתוף עם השף דוחול ספדי,ידיעות ספרים, 2016.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

24731368מיכל וקסמן