טאבוק גוגסו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טאבוק גוגסו
Tavukgöğsü
Tavuk Göğsü Dessert.jpg
מאכלים
סוג קינוח
מטבח טורקי
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה קר

טאבוק גוגסוטורקית: Tavukgöğsü) הוא קינוח טורקי ומתוק העשוי מחלב ומחזה עוף טחון, הנפוץ בטורקיה[1][2].

הקינוח מורכב מחזה עוף טחון ומבושל, חלב, וניל, מי ורדים, סוכר וקמח אורז שאותם מערבבים יחד, מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם דמוי פודינג[3][4][5].

נהוג להגיש את הקינוח כשהוא קר, מעוטר בקינמון טחון או פיסטוקים מרוסקים ובליווי גלידה או עוגה[1].

למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסאות על בסיס שוקולד, קרמל ותוספת פירות[6].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טאבוק גוגסו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 Ghillie Basan, Classic Turkish Cooking, Macmillan, 1997-04-15, מסת"ב 978-0-312-15617-6. (באנגלית)
  2. ^ Ghillie Basan, Middle Eastern Kitchen, Hippocrene Books, 2006, מסת"ב 978-0-7818-1190-3. (באנגלית)
  3. ^ Turkish cookery, Istanbul, Turkey : Net Turistik Yayinlar, 1990, מסת"ב 978-975-479-100-6
  4. ^ Sophie D. Coe, America's first cuisines, University of Texas Press, 1994, מסת"ב 978-0-292-71155-6
  5. ^ Michele Humes, When Meat Becomes Dessert, The Atlantic, ‏2009-08-20 (באנגלית)
  6. ^ Çikolata Soslu Tavuk Göğsü - Nefis Yemek Tarifleri - #3148415, Nefis Yemek Tarifleri, ‏2017-04-05 (בטורקית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0