חרירה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חרירה
الحريرة
מאכלים
סוג מרק
מטבח המטבח המרוקאי
מוצא מרוקומרוקו מרוקו
מרכיבים עיקריים עגבניות, עדשים, גרגירי חומוס, פול, בצלים, אורז, ביצים, בשר או דגים

חרירהערבית: الحريرة) הוא מרק צפון אפריקאי מסורתי שמוצאו ממרוקו ואלג'יריה. בקרב יהודים רבים המרק הוא מאכל של סיום צום יום כיפור. ובקרב מוסלמים הוא נאכל בסעודות סיום צום (אפטאר) בחג הרמדאן.

במרק חרירה יש בדרך כלל עדשים, גרגירי חומוס, עגבניות, לימון, בצל, סלרי, כוסברה וכורכום. בכל משפחה ועדה נוהגים להוסיף חומרי גלם נוספים (למשל: אטריות, אורז ומח עצם).[1]

חרירה אלג'יראית שונה מהחרירה המרוקאית בכך שהחרירה האלג'יראית אינה מכילה עדשים. המאכל ידוע בתור מנה ראשונה אך נאכל בפני עצמו גם כחטיף קל.

הכנה

קערת חרירה מוגשת בקזבלנקה

מתכון הבסיס של חרירה[2] מורכב מהמרכיבים הבאים, ועשוי להשתנות בהתאם לאזורים:

  • עגבניות או רכז עגבניות
  • עדשים
  • גרגירי חומוס
  • פול
  • בצלים
  • אורז
  • ביצים
  • כמות קטנה של בשר: (בקר, כבש או עוף)
  • כף או שתיים שמן זית.

הציר, בדרך כלל טלה, מתובל בקינמון, ג'ינג'ר, כורכום או תבלין אחר עם צבע עז כמו זעפרן ועשבי תיבול טריים כמו כוסברה ופטרוזיליה.

יש שמוסיפים מיץ לימון בזמן ההגשה. ויש שנותנים לו "לנוח" לילה.

הוא מוגש עם ביצים קשות מפוזרות במלח וכמון, תמרים ופירות יבשים אחרים כמו תאנים, ממתקי דבש מסורתיים ולחמים או קרפים מיוחדים תוצרת בית אחרים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חרירה בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37109887חרירה