חמאן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חמאן
ખમણ
מאכלים
סוג חטיף
מטבח הודי
אזור מוצא גוג'ראט
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים עדשה תרבותית

חמאןגוג'ראטית: ढोकला; באנגלית: Khaman) הוא חטיף הודי העשוי מקמח חומוס מותסס ומטוגן ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1].

החטיף עשוי מקמח חומוס, מים ויוגורט המותססים למשך לילה שלם ולהם מוסיפים סוכר, אבקת אפייה, כורכום, מלח, חרדל, פלפל צ'ילי, זנגביל, מערבבים, חותכים לקוביות, מעבירים לאידוי ומטגנים[2][3].

החמאן נחשב לחטיף המוגש לרוב כארוחת בוקר או כמנה ראשונה ומוגש לצד צ'אטני מנגו או קוקוס ומקושט עם גרגירי רימון[4].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חמאן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ What Is the Difference Between Khaman And Dhokhla?, NDTV Food (באנגלית)
  2. ^ Dassana Amit, Khaman Dhokla Recipe (Spongy Khaman), Dassana's Veg Recipes, ‏2024-06-09 (באנגלית אמריקאית)
  3. ^ Manali Singh, Khaman Dhokla Recipe, Cook With Manali, ‏2023-02-21 (באנגלית אמריקאית)
  4. ^ swasthi, Khaman Dhokla Recipe (Soft & Fluffy), Swasthi's Recipes, ‏2021-01-30 (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39273716חמאן