דוקלה (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דוקלה
Dhokla
מאכלים
סוג חטיף
מטבח הודי
אזור מוצא גוג'ראט
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים עדשה תרבותית

דוקלההינדי: ढोकला; באנגלית: Dhokla) הוא חטיף הודי העשוי מקמח חומוס מטוגן ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1].

החטיף עשוי לרוב מקמח חומוס או קמח אורז, יוגורט ומים שאותם מתסיסים למשך מספר שעות ולאחר מכן מוסיפים חרדל, כורכום, פלפל צ'ילי, כמון, זנגביל, כוסברה, אבקת אפייה או סודה לשתייה, מערבבים, חותכים לקוביות ומטגנים[2][3][4].

הדוקלה נחשב לחטיף המוגש לרוב כמנה ראשונה ומוגש לצד צ'אטני מנגו או קוקוס ומקושט עם גרגירי רימון וכוסברה[5].

מלבד הגרסה בסיסית, קיימת גם גרסה העשויה מקמח סולת וגרסה מותססת וחמוצה[6].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דוקלה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ N. R. Reddy, Legume Based Fermented Foods, CRC Press, 2018-02-06, מסת"ב 978-1-351-09090-2. (באנגלית)
  2. ^ Jyoti Prakash Tamang, Ethnic Fermented Foods and Beverages of India: Science History and Culture, Springer Nature, 2020-03-02, מסת"ב 978-981-15-1486-9. (באנגלית)
  3. ^ Linda Bladholm, The Indian Grocery Store Demystified, Macmillan + ORM, 2016-04-26, מסת"ב 978-1-250-12079-3. (באנגלית)
  4. ^ Alona, דוקלה מקמח חומוס, באתר קינמונה, ‏2018-11-04
  5. ^ J. F. Redhead, Utilization of Tropical Foods: Cereals, Food & Agriculture Org., 1989, מסת"ב 978-92-5-102774-5. (באנגלית)
  6. ^ K. T. Achaya, Indian Food: A Historical Companion, Oxford University Press, 1994, מסת"ב 978-0-19-562845-6. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39273625דוקלה (מאכל)