דוקלה (מאכל)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | חטיף |
מטבח | הודי |
אזור מוצא | גוג'ראט |
מוצא | הודו |
מרכיבים עיקריים | עדשה תרבותית |
דוקלה (בהינדי: ढोकला; באנגלית: Dhokla) הוא חטיף הודי העשוי מקמח חומוס מטוגן ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1].
החטיף עשוי לרוב מקמח חומוס או קמח אורז, יוגורט ומים שאותם מתסיסים למשך מספר שעות ולאחר מכן מוסיפים חרדל, כורכום, פלפל צ'ילי, כמון, זנגביל, כוסברה, אבקת אפייה או סודה לשתייה, מערבבים, חותכים לקוביות ומטגנים[2][3][4].
הדוקלה נחשב לחטיף המוגש לרוב כמנה ראשונה ומוגש לצד צ'אטני מנגו או קוקוס ומקושט עם גרגירי רימון וכוסברה[5].
מלבד הגרסה בסיסית, קיימת גם גרסה העשויה מקמח סולת וגרסה מותססת וחמוצה[6].
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ N. R. Reddy, Legume Based Fermented Foods, CRC Press, 2018-02-06, מסת"ב 978-1-351-09090-2. (באנגלית)
- ^ Jyoti Prakash Tamang, Ethnic Fermented Foods and Beverages of India: Science History and Culture, Springer Nature, 2020-03-02, מסת"ב 978-981-15-1486-9. (באנגלית)
- ^ Linda Bladholm, The Indian Grocery Store Demystified, Macmillan + ORM, 2016-04-26, מסת"ב 978-1-250-12079-3. (באנגלית)
- ^ Alona, דוקלה מקמח חומוס, באתר קינמונה, 2018-11-04
- ^ J. F. Redhead, Utilization of Tropical Foods: Cereals, Food & Agriculture Org., 1989, מסת"ב 978-92-5-102774-5. (באנגלית)
- ^ K. T. Achaya, Indian Food: A Historical Companion, Oxford University Press, 1994, מסת"ב 978-0-19-562845-6. (באנגלית)
39273625דוקלה (מאכל)