פאפדה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
![]() | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | חטיף |
מטבח | הודי |
מוצא |
![]() |
מרכיבים עיקריים | קמח חיטה |
פאפדה (בגוג'ראטית: ફાફડા; באנגלית: Fafda) הוא חטיף שטוח העשוי מקמח גרהם ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית[1].
החטיף עשוי לרוב מקמח גרהם, שמן, זרעי קארום, מלח ומים שאותם מערבבים, לאחר מכן מרדדים את הבצק בצורה גלילית ומטגנים בשמן עמוק[2].
הפאפדה נחשבת למנה ראשונה ונהוג לאכול אותה לצד רוטב צ'אטני, פלפל צ'ילי ירוק ומטוגן או ירקות חתוכים וחריפים, הנקראים סמבהרו (sambharo)[3].
המאכל התפרסם בפסטיבל גוג'ראטי מסורתי בשם דושרה (Dusherra) ושם נוהגים להגיש אותו לצד זלאביה[4][5][6][7].
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת פאפדה, באתר Hebbarskitchen
הערות שוליים
- ↑ Javid Chowdhury, The Insider's View: Memoirs of a Public Servant, Penguin UK, 2012-09-15, מסת"ב 978-81-8475-722-4. (באנגלית)
- ↑ fafda recipe, Dassana's Veg Recipes, 28 בדצמבר 2017 (באנגלית)
- ↑ Papaya Sambharo Recipe for Fafda, Gathiya (Kacha Papaya no Sambharo, Spice Up The Curry, 29 בספטמבר 2017 (באנגלית)
- ↑ Anoop Misra, Dietary Considerations in Diabetes - ECAB, Elsevier Health Sciences, 5 ביולי 2012, מסת"ב 978-81-312-3209-5. (באנגלית)
- ↑ Updated : Oct 11, 2018, 00:14 Pt, Why fafda-jalebi is consumed on Dussehra?, BombayTimes
- ↑ יעקבסון, יותם (2018-09-29). "תיירות | סתיו הוא עונה נהדרת לבקר בעמק קולו שבצפון-הודו". Globes. נבדק ב-2021-10-01.
- ↑ הדושרה הוא פסטיבל בן עשרה ימים, שבו חוגגים את נצחונו של הלורד ראמה על השד ראבנה, באתר הודו
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] פאפדה32312443