חיל הכיבוש של חבר העמים הבריטי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
30 באוגוסט 1945: קומנדר יוזו טאנו מוסר את מפתחות הבסיס הימי יוקוסוקה במפרץ טוקיו לידי קפטן ה. ג'. ביוקנן מהצי המלכותי האוסטרלי. ביוקנן הוביל את היחידה הצבאית הראשונה של חבר העמים הבריטי שהגיעה ליפן

חיל הכיבוש של חבר העמים הבריטיאנגלית: British Commonwealth Occupation Force, בראשי תיבות: BCOF) היה כוח צבאי מאוסטרליה, בריטניה, הודו וניו זילנד שהשתתף בכיבוש הצבאי של יפן על ידי בעלות הברית לאחר מלחמת העולם השנייה. הוא פעל בשנים 19461951 ומנה בשיא כוחו כ-40 אלף איש, שהיו כחמישית מכלל חיילי הכיבוש של בעלות הברית ביפן (היתר הגיעו מארצות הברית).

החיל

ראשוני חיילי החיל הגיעו ליפן ב-21 בפברואר 1946. מטהו התמקם בעיר קורה.

על החיל הוטלו שתי משימות עיקריות:

במהלך תקופת קיומו של החיל היו חיילים אוסטרלים המרכיב הגדול ביותר בו. כוחו המקורי מנה שש חטיבות רגלים. בנוסף אליהן כלל החיל זרוע אווירית - טייסות אחדות של מטוסי ספיטפייר, מוסטנג וקורסייר, וכן כוח ימי, שהגיע מתוך צי האוקיינוס השקט הבריטי.

באופן מסורתי עמד בראש החיל מפקד מאוסטרליה. היו אלו הלוטננט גנרלים הוראס רוברטסון (אנ'), ג'ון נורת'קוט (אנ') וויליאם ברידג'פורד (אנ').

החל בשנת 1947 החל הכוח לצמצם את פעילותו. בסיסיו שימשו כשטח היערכות ליחידות צבאות חבר העמים הבריטי שיצאו להשתתף במלחמת קוריאה. הכוח חדל למעשה לפעול ב-1951, לאחר שהפיקוד על כוחות חבר העמים ביפן הועבר לידי כוחות חבר העמים הבריטי בקוריאה (אנ').

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

27707854חיל הכיבוש של חבר העמים הבריטי