חיבאריטו
חיבאריטו (בספרדית: Jibarito), הוא כריך העשוי מבננות ירוקות לבישול (Cooking banana).
מאפיינים
בננות אלה מטוגנות ומשוטחות במקום לחם, איולי או מיונז בטעם שום, והמילוי שלהן כולל בדרך כלל בשר, גבינה, חסה ועגבנייה.[1][2] לחיבאריטו המקורי היה מילוי של סטייק, וזה נשאר המגוון הרגיל, אבל מרכיבים אחרים, כגון עוף ובשר חזיר, נפוצים גם הם.
היסטוריה
המסעדן מהעיר שיקגו חואן "פיטר" פיגרואה[1] הציג את החיבאריטו במסעדת Borinquen, מסעדה פורטוריקנית בשכונת הומבולדט פארק, בשנת 1996,[1][2] לאחר שקרא על כריך פורטוריקני שנוצר ב-Plátano Loco ב-1991 במקום.
הפופולריות של הכריך התפשטה עד מהרה למסעדות לטינו-אמריקאיות אחרות ברחבי שיקגו, כולל מוסדות מקסיקניים, קובניים וארגנטינאים וכעת ניתן למצוא חיבריטוס גם בכמה מסעדות מיינסטרים.[3]
כריכים קשורים
כריכים אחרים באמריקה הלטינית שהוגשו על בננות לבישול מטוגנות קודמו לחיבאריטו. הם כוללים התמחות מטבח ונצואלה בשם patacones ואת ההמצאה משנת 1991 של חורחה מוניוז וקוקי פליסיאנו המוגשת במסעדה שלהם, Plátano Loco, באגואדה, פוארטו ריקו.[4]
פרסום
האתר The Daily Meal כלל את החיבאריטו במאמר "12 כריכים משני חיים שלא שמעתם עליהם".[5]
לקריאה נוספת
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 1.2 Saga of a sandwich. Chicago Tribune, June 18, 2003.
- ^ 2.0 2.1 Zeldes, Leah A. "City of the Big Sandwiches: Four Uncommon Chicago Meals on a Bun". Dining Chicago. Chicago's Restaurant Guide. נבדק ב-23 ספט' 2013.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ First look at Graham Elliot's Grahamwich. Chicago Tribune, December 15, 2010: "And it was damn near impossible with the jibarito; thin-sliced fried plantains were never intended to endure such treatment."
- ^ "Plantano Loco". אורכב מ-המקור ב-2010-07-04. נבדק ב-2010-11-16.
- ^ Dan Myers (27 בפברואר 2015). "12 Life-Changing Sandwiches You've Never Heard Of". The Daily Meal. נבדק ב-2015-03-03.
{{cite web}}
: (עזרה)
חיבאריטו38012509Q6192002