חאנדבי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חאנדבי
ખાંડવી
מאכלים
סוג חטיף
מטבח הודי
אזור מוצא גוג'ראט
מוצא הודוהודו הודו

חאנדביגוג'ראטית: ખાંડવી; באנגלית: Khandvi) הוא חטיף הודי העשוי מקמח חומוס מותסס ומטוגן ונפוץ במדינות תת-היבשת ההודית.

החטיף עשוי מבלילה של קמח חומוס, מים ויוגורט ולה מוסיפים כורכום, מלח, פלפל צ'ילי וזנגביל, מערבבים ומבשלים עד לקבלת עיסה סמיכה, מורחים על משטח ישר ומגלגלים[1].

חאנדבי נחשב לחטיף המוגש לרוב כארוחת בוקר או כמנה ראשונה ומוגש לצד צ'אטני שום או קוקוס ומקושט עם גרגירי רימון[2].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חאנדבי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Usha Rao, Khandvi, a snack from Gujarat, MySpicyKitchen, ‏2011-01-15 (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ Bhandari Laveesh, Indian States at a Glance 2008-09: Performance, Facts and Figures - Gujarat, Pearson Education India, 2009, מסת"ב 978-81-317-2342-5. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39438097חאנדבי