הסתדרות הפסיכולוגים בישראל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לוגו הסתדרות הפסיכולוגים בישראל
לוגו ההסתדרות עד 2013

הסתדרות הפסיכולוגים בישראל (הפ"י) הוא הארגון המייצג של הפסיכולוגים בישראל.

אודות

ההסתדרות הוקמה בשנת 1957, באותה שנה שבה נפתחה המחלקה הראשונה לפסיכולוגיה באוניברסיטה בישראל, באוניברסיטה העברית בירושלים.

המוסדות המרכזיים של הארגון הם הוועד המרכזי, ועדת ביקורת, וועדת אתיקה. קיימות שש חטיבות בהסתדרות: התפתחותית, חברתית-תעסוקתית-ארגונית, חינוכית, קלינית, רפואית, שיקומית. לכל אחת מהחטיבות ועד משלה, הנבחר על ידי חברי החטיבה בלבד.

ההסתדרות קידמה את חקיקת "חוק הפסיכולוגים" אשר קובע מי יכול לעסוק בטיפול פסיכולוגי בישראל.

כחברים מן המניין להסתדרות רשאים להתקבל רק פסיכולוגים הרשומים בפנקס הפסיכולוגים. סטודנטים לפסיכולוגיה מהשנה השנייה לתואר השני מוזמנים להצטרף כחברים שלא מן המניין.

יושב ראש הארגון מ-2014 הוא ד"ר מאיר נעמן. קודם לכן שימשה בתפקיד ד"ר יוכי בן-נון.

פעילות

הסתדרות הפסיכולוגים בישראל היא הגוף המוסמך לייצג את המקצוע במוסדות סטטוטוריים שונים: מועצת הפסיכולוגים, מועצת הבריאות, מועצת הרשות למלחמה בסמים ובאלכוהול ועוד. בנוסף לפעילותה בארץ, הפ"י מייצגת את הפסיכולוגיה הישראלית במוסדות הבינלאומיים של המקצוע.

פעילות ההסתדרות כוללת:

  • קיום כנסים, ימי עיון והשתלמויות
  • הוצאת הרבעון "פסיכואקטואליה"
  • ייעוץ משפטי
  • הקמת מאגרי מידע מקצועיים
  • קידום נושאים מקצועיים בחקיקה
  • ועדת אתיקה - עוסקת בבעיות האתיות המתעוררות במהלך פעילותו המקצועית של הפסיכולוג. הוועדה מטפלת בתלונות על התנהגותו של פסיכולוג כאיש מקצוע ומכריעה בסכסוכים על רקע אתי שבין חברי ההסתדרות. תקנון האתיקה של ההסתדרות ("קוד האתיקה המקצועית") אומץ על ידי מועצת הפסיכולוגים והוא חל גם על פסיכולוגים שאינם חברי הארגון.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0