דוד לוי-פאור
לידה |
1961 (גיל: 64 בערך) חיפה, ישראל |
---|---|
מדינה | ישראל |
דוד לוי-פאור (באנגלית: David Levi-Faur; נולד ב-6 במאי 1961) הוא פרופסור מן המניין למדע המדינה ומדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית בירושלים, החל משנת 2014 משמש בתור ראש בית הספר ע"ש פדרמן למדיניות ציבורית וממשל באוניברסיטה העברית בירושלים. לוי-פאור הוא עורך-שותף ומייסד שותף בשני המגזינים האקדמאים: "Regulation & Governance - Wiley Online Library" ו-"Jerusalem Papers on Regulation & Governance".
ביוגרפיה
לוי-פאור נולד בחיפה וגדל בקריית חיים. למד בבית הספר היסודי דגניה, בחטיבת הביניים של תיכון קריית חיים ובמגמת אלקטרוניקה בבית הספר בוסמת שליד הטכניון בחיפה. במהלך שירותו הצבאי למד לקראת תואר ראשון בתחום מדעי החברה באוניברסיטה הפתוחה. את לימודי התואר השני והשלישי עשה בחוג למדע המדינה באוניברסיטת חיפה. את עבודת התזה לתואר השני כתב על הרפורמה בחינוך של שנת 1968 ואת עבודת הדוקטורט כתב על מדיניות הפיתוח התעשייתי של ישראל ב-20 השנים הראשונות לקום המדינה.
פעילות מקצועית
פרופ' דוד לוי-פאור מתמחה בנושאי רגולציה, קפיטליזם רגולטורי, מדיניות ציבורית, כלכלת ישראל, ליברליזם, ביורוקרטיה, האיחוד האירופי ושיטות מחקר. לוי-פאור מרצה ועמית מחקר באוניברסיטאות שונות בעולם ובכללם אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת אוקספורד, האוניברסיטה הלאומית של אוסטרליה, אוניברסיטת מנצ'סטר והאוניברסיטה החופשית של ברלין. בנוסף מרצה אורח בבית הספר לכלכלה של לונדון, באוניברסיטת אמסטרדם, באוניברסיטת אוטרכט ובאוניברסיטת קליפורניה בברקלי. לוי-פאור מוזמן תדירות להרצות באוניברסיטאות שונות בעולם.
בנוסף יזם את רשת "קמפוס פתוח", רשת מדעי החברה בישראל, המונה כשלושת אלפים אנשים ומשמשת זירת תקשורת מרכזית בתחומה. לוי-פאור הוא אחד הפעילים המרכזיים באקדמיה הישראלית בנושא קידום והכשרת תלמידי תואר שלישי.
לוי-פאור בין מרכזי הפורום הירושלמי לרגולציה וממשליות.[1] בשנת 2005 יזם את "כנס פרחי מחקר" הבינלאומי; לתלמידי מחקר במדע המדינה, יחסים בינלאומיים ומדיניות ציבורית, המתקיים תדיר באוניברסיטה העברית מדי שנה.[2]
פעילות ציבורית
עם שחרורו מהצבא הצטרף לשלום עכשיו, והקים עם עמיתיו את תא הסטודנטים צוותא של השמאל הציוני באוניברסיטת חיפה. לוי-פאור כיהן בשנת 1985 לזמן קצר כסגן יו"ר אגודת הסטודנטים בחיפה ואז התפטר ועבר לכהן כמקשר של הקרן הבינלאומית לחינוך, באוניברסיטת חיפה. בתפקיד זה הקים את התוכנית לתלמידים מתקדמים של הקרן. בשנת 2005 חזר לפעילות בקרן הבינלאומית לחינוך והפעם כחבר הוועד המנהל וכראש תוכנית הדוקטורט והפוסט דוקטורט בקרן.
פרסומים
- דוד לוי-פאור, היד הלא נעלמה, הפוליטיקה של התיעוש בישראל, הוצאת יד בן-צבי, ירושלים, 2001.
- דוד לוי-פאור, נעם גדרון וסמדר מושל, הגרעון הרגולטורי של עידן ההפרטה: לקראת רפורמה רגולטורית בישראל?, מכון ון ליר, ירושלים, 2011.
- Levi-Faur, David, ed. Handbook on the Politics of Regulation. Edward Elgar Publishing, 2011.
- Levi-Faur, David, ed. The Oxford handbook of governance. Oxford University Press, 2012.
קישורים חיצוניים
- פרופ' דוד לוי-פאור, סגל בית הספר ע”ש פדרמן למדיניות ציבורית וממשל
- האתר המקצועי של פרופ' לוי-פאור
- David Levi-Faur's Google Scholar Page
- David Levi-Faur's Research Gate Page
- גלית רויכמן, שאלת מחקר - דוד לוי פאור, באתר ynet
- נדן פלדמן, "אקדמאים בישראל חיים מהיד לפה, ולא עושים את הדוקטורט שלהם כמו שצריך", באתר TheMarker, 25 באפריל 2015
- קרולין ארוניס, ראיון עם פרופ' דוד לוי-פאור, ידיעון הפקולטה למדעי החברה, מס' 25, יולי 2010. האונ' העברית: ירושלים
- מכתביו
- לא לאח הגדול הפיננסי, באתר הארץ, 26 ביולי 2015
- מאגר נתוני האשראי: לא שילמת? דורגת, נענשת ונדפקת, באתר TheMarker, 7 באוקטובר 2015
הערות שוליים
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] דוד לוי-פאור25534938