גוסטב סלומון אופרט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גוסטב סלומון אופרט
קברו של אופרט בבית הקברות היהודי בווייסנזה
קברו של אופרט בבית הקברות היהודי בווייסנזה

גוּסְטַב סָלוֹמוֹן אוֹפֵּרטגרמנית: Gustav Salomon Oppert;‏ 30 ביולי 18361 במרץ 1908) היה מזרחן, אינדולוג וחוקר סנסקריט גרמנייהודי. הוא שימש פרופסור לסנסקריט ולפילולוגיה השוואתית בקולג' הנשיאות במדראס, מתורגמן לטלוגו עבור הממשלה ואוצר בספריית כתבי היד המזרחיים הממשלתית. כמו כן, היה עורך של כתב העת של מדראס לספרות ולמדע.

חייו

אופרט נולד בהמבורג למשפחה בת 12 אחים, בהם יוליוס אופרט וארנסט אופרט. בלימודיו התמקד בהיסטוריה של הודו ובשפות ההודיות. הוא השלים את הדוקטורט שלו ב-1860, לאחר שלמד בארבע אוניברסיטאות: בון, לייפציג, ברלין והאלה. ב-1866 היה לעוזר ספרן בספרייה הבודליינית באוקספורד שבממלכה המאוחדת, ובהמשך אותה שנה שימש בתפקיד דומה בטירת וינדזור עבור המלכה ויקטוריה.

בשנת 1872 מונה אופרט לפרופסור לסנסקריט בקולג' הנשיאות במדראס. הוא נשאר בתפקיד זה עד 1893, עת עזב למסע בן שנה בצפון הודו, בסין, ביפן ובארצות הברית בטרם חזר לברלין כדי להיות פריבט-דוצנט בשפות דראווידיות באוניברסיטת ברלין. בין השנים 1878–1882 שימש עורך של כתב העת של מדראס לספרות ולמדע. הוא ערך וכתב פרשנות, לרבות בהיבט הדקדוקי, לכתבי פילוסופיה ושירה בסנסקריט וטלוגו.

אופרט נפטר ערירי בברלין. הוא נקבר שם בבית הקברות היהודי בווייסנזה.

ספריו

  • "Der Presbyter Johannes in Sage und Geschichte" ("הכומר יוחנן באגדה ובהיסטוריה", ברלין, 1864, מהדורה שנייה ב-1870)
  • "On the Classification of Languages" ("על סיווג השפות", לונדון, 1879)
  • "On the Weapons, Army Organization, and Political Maxims of the Ancient Hindoos" ("על כלי הנשק, הצבא, הארגון והאמרות הפוליטיות של ההינדים הקדומים", 1880, מדראס)
  • "Original Inhabitants of Baratavarṣa or India ("על התושבים הילידיים של בהרטוורשה או הודו", וסטמינסטר, 1893) – בספר זה עשה אופרט שימוש במחקר פילולוגי נרחב כדי לתמוך ברעיון של הדראווידים כתושביה המקוריים של הודו. עם הדראווידים הפופולריים מונה אופרט את תירוולוואר, המשורר הטמילי שכתב את "תירוקורל" ואת "אוואיאר"
  • "Lists of Sanskrit Manuscripts in Private Libraries of Southern India"("רשימות כתבי יד בסנסקריט בדרום הודו", שני כרכים, מדראס, 1880-1885)
  • "Contributions to the History of Southern India" ("תרומות להיסטוריה של דרום הודו, מדראס, 1882) – מחקר אפיגרפי
  • "Reise nach Kulu im Himalaya" ("מסע לקולו שבהימלאיה", 1895)
  • "Tharshish und Ophir" (תרשיש ואופיר, 1903)

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גוסטב סלומון אופרט בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39090140גוסטב סלומון אופרט