גאדו-גאדו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קובץ:Gado-gado in Jakarta.JPG
גאדו-גאדו בג'קרטה
הכנת גאדו-גאדו בכילים מסורתיים.
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
מרכיבי הגאדו-גאדו מוצגים בחלון ראווה של דוכן ממכר המאכל.

גאדו-גאדו הוא סלט ירקות מבושל מהמטבח האינדונזי הכולל רוטב בוטנים.

מרכיבי הסלט משתנים מאזור לאזור, אולם המרכיב המקובל האחיד הוא רוטב הבוטנים. הסלט מכיל לרוב ירקות ירוקים (כרוב, קאנג-קונג, לחמן שונה עלים, נבטי שעועית) וכן תירס המבושלים יחד (מוקפצים). לסלט מוספים חסה ופרוסות מלפפונים טריים וכן טופו וטמפה מטוגנים, ותפוחי אדמה מבושלים. לעיתים מוסיפים לסלט פרוסות ביצים קשות.

רוטב הבוטנים הנילווה למאכל מכיל בוטנים מטוגנים טחונים, סוכר דקלים או סוכר חום, פלפל צ'ילי, מיץ ליים, טראסי (רסק חסילונים), רוטב תמרהינדי ומים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גאדו-גאדו בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22371779גאדו-גאדו