ג'רלד שטיינברג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Gerald steinberg.JPG

ג'רלד מ. שטיינברגאנגלית: Gerald M. Steinberg, נולד ב-1952 בלונדון) הוא פרופסור ישראלי למדעי המדינה, ראש העמותה "מכון לחקר ארגונים לא-ממשלתיים" המפעילה את אתר NGO Monitor.

יועץ לממשלת ישראל, חבר בוועדת ההיגוי למלחמה באנטישמיות במשרד ראש הממשלה[1], פובליציסט ועמית מחקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה ובמרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים. חבר המועצה המייעצת של Israel Law Review International.

קורות חיים

נולד בלונדון וגדל בסן פרנסיסקו, קליפורניה, ב"בית ציוני מאוד[דרוש מקור]". לישראל הגיע לראשונה ב-1971, כסטודנט. ב-1973 סיים תואר ראשון בפיזיקה ולימודי המזרח הקרוב מאוניברסיטת קליפורניה בברקלי. ב-1975 סיים תואר שני בפיזיקה מאוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו, ב-1978 תואר שני במדעי המדינה בתחום הממשל מאוניברסיטת קורנל, שם גם השלים דוקטורט בממשל ב-1981[1]. אחרי גמר לימודיו בארצות הברית עלה לארץ ב-1982.

החל מאותה שנה הוא מרצה באוניברסיטת בר-אילן ושם גם התמנה לפרופסור למדעי המדינה. בבר-אילן ייסד את התוכנית לניהול סכסוכים ומשא ומתן. מתמחה ביחסים בינלאומיים, אסטרטגיה, הגבלת תפוצת אמצעי לחימה (בפרט פירוז ותוכנית הגרעין האיראנית), דיפלומטיה אזורית ומשא ומתן בתהליך השלום, "עוצמה רכה", פוליטיקה של זכויות אדם וארגונים לא-ממשלתיים (NGO).‏[2]

שטיינברג הוא פובליציסט ב"ג'רוזלם פוסט", ובנוסף, לעיתים קרובות מפרסם מאמרים גם בעיתונים אחרים בהם ה"פיננשל טיימס", "אינטרנשיונל הרלד טריבון" ואחרים[1]. הוא גם משמש כפרשן מומחה עבור CNN,‏ BBC,‏ NPR וכלי תקשורת אחרים.

גר בירושלים, נשוי ואב לארבעה.

פעילות ציבורית

שטיינברג הוא המייסד והנשיא של מכון לחקר ארגונים לא-ממשלתיים המפעיל את מיזם NGO Monitor העוקב אחרי ארגונים לא-ממשלתיים שונים - בהם ארגוני זכויות אדם וארגוני שמאל בישראל - ומנתח את פעילותם, ובפרט את יחסם לישראל. לטענתו, ארגונים רבים מסווים פעילות אנטי-ישראלית תחת רטוריקה של זכויות אדם[3].

שטיינברג היה גם:

כתיבתו

ספרים (בעברית)

  • ג'רלד שטיינברג, מושגי יסוד ביחסים בינלאומיים - אסטרטגיה של נשק לא-קונבנציונלי, הוצאת האוניברסיטה הפתוחה, 1997

מאמרים בעברית (מדגם)

מאמרים באנגלית (מדגם)

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0