ברווז מוסקובי

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
ברווז מוסקובי
ברווז מוסקובי מבוית
ברווז מוסקובי מבוית
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה עופות
סדרה אווזאים
משפחה ברווזיים
תת-משפחה ברווזים מצויים
סוג Cairina
מין ברווז מוסקובי
שם מדעי
Cairina moschata
תחום תפוצה
Aix sponsa dis1.PNG

רבייה בקיץ (ירוק בהיר),
רבייה בחורף (כחול),
רבייה כל השנה (ירוק כהה).

ברווז מוסקובי (שם מדעי: Cairina moschata; מכונה גם ברבר וכן בַּרְבּוּרִית[1]; מאנגלית: Muscovy Duck) הוא מין יחיד בסוג Cairina שבמשפחת הברווזיים אשר מקורו במקסיקו, מרכז ודרום אמריקה. להקות פרא של ברווזים אלו נמצאות בפארקים ובגינות ציבוריות גם בארצות הברית, קנדה ואירופה.

הציפור היא טרופית בטבעה אך מתאימה עצמה גם למזג אוויר קר, עד למינוס 12 מעלות צלזיוס.

בשר הברווז זכה לפופולריות בשל טעמו ומרקמו. שאלות הכשרות של בשר הברווז המוסקובי הייתה נתונה לוויכוח בקרב פוסקי הלכה ביהדות. עד היום כשרותו של הברווז שנויה במחלוקת בקרב פוסקים שונים.

הברווז המוסקובי בוית על ידי האינדיאנים באמריקה, ובמאה ה-16 הובא המין לאירופה. למרות שמו, מקור של המין אינו ממוסקבה. מקור הכינוי הוא ככל הנראה בין השנים 1550 ל-1600, כאשר ספנים של "חברת הסחר המוסקבאית" (Muscovy Trading Company), הביאו את הברווז לאירופה.

רבייה

רבייתו של הברווז מוסקובי חלה כאשר היום מתחיל להתארך, הנקבה מטילה בין 20 ל-30 ביצים ויש מקרים שאף 50 ביצים נמצאו בקן אחד. כעבור כ-40 יום מתחילה הבקיעה. אפרוחי הברווז בוקעים בהפרשים גדולים שיכולים להגיע לכמה ימים ומיד ברגע הבקיעה הם מתחילים לאכול וכעבור כמה שעות אף להתרוצץ בחופשיות. כאשר האפרוחים בוקעים הנקבה מלמדת אותם לאכול ולעיתים אף עוזבת את הקן על מנת להאכיל את אפרוחיה.

קישורים חיצוניים

ברווז מוסקובי בטבע

הערות שוליים

  1. ע"פ החלטות האקדמיה
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0