בראטהרינג
בְּרַאטהֶרִינְג (בגרמנית: Brathering; שפירושו "הרינג מטוגן") הוא מאכל גרמני פשוט ומסורתי של הרינג מטוגן שנטבל במרינדה. הוא אופייני למטבח בצפון גרמניה ובחלקים הצפוניים של הולנד, לארוחת צהריים או כחטיף בדוכני מזון מהיר או במסעדות איסוף עצמי.[1]
הכנה
בדרך כלל, הרינג "ירוק" (כלומר, טרי) שהראשים והקרביים הורחקו, נטבל הפירורי לחם או רק בקמח, ואז מטוגן, ולבסוף מוחמץ במרינדה של חומץ לבן ומים רותחים לזמן קצר, בצל, מלח, תבלינים כמו פלפל, עלי דפנה, זרעי חרדל, ומעט סוכר. העצמות הדקות של ההרינג הירוק מומסות חלקית במרינדה, כך שהן כמעט ולא מפריעות לאכילה.[2]
בקירור, הרינג מטוגן עשוי להישמר עד שבועיים. הבראטהרינג זמין בגרמניה גם כמוצר מסחרי בקופסאות שימורים.
מנות אופייניות
בראטהרינג עצמו כבוש ומטוגן היטב וקר, מוגש יחד עם תפוחי אדמה מטוגנים חמים (Bratkartoffeln) או סלט תפוחי אדמה קר (Kartoffelsalat).[3]
לפעמים, פראטהרינג מוצע גם כחלק מכריכי דגים (Fischbrötchen).
במסורת
- מרטין לותר הצהיר פעם שבראטהרינג מוגש עם אפונה ירוקה מבושלת וחרדל (שילוב לא ידוע בימינו) הוא אחד המאכלים האהובים עליו.[4]
ספרות
- Koios, Eloi Rylan (2011): בראטהרינג. רשימה של מנות דג נא, דגים (מזון) ופירות ים. TRACT. .
- הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (2009) מילון רב לשוני של דגים ומוצרי דגים עמוד 147, ג'ון ווילי ובניו.מסת"ב 978-140-5-15760-5ISBN 978-140-5-15760-5 .
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Zipner, Helmut (2002): Kulinarischer Norden. Rezepte von Profiköchen und Publikum. Schlütersche. מסת"ב 9783877068595. Page 23.
- ^ Sälzer, Sabine (1998): Die echte deutsche Küche. Gräfe und Unzer. מסת"ב 9783774215382.
- ^ Hering, Richard and Walter Bickel (Ed.) (1978): Herings Lexikon der Küche. Fachbuchverlag Pfanneberg. Gießen. מסת"ב 3-8057-0218-3. Page 194.
- ^ Kawerau, Gustav (1903): Martin Luther, Sein Leben und Seine Schriften. Duncker. Page 497.
38067130בראטהרינג