בננה פוסטר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בננה פוסטר

בננה פוסטראנגלית: Bananas Foster) היא קינוח מהמטבח האמריקאי המכיל בננה עם גלידת וניל, ברוטב העשוי מחמאה, סוכר חום, קינמון, רום כהה, וליקר בננה. הרוטב מבושל לאחר מכן מוסיפים את הרום והרוטב משולהב (מובער).

המנה הומצאה בשנת 1951 על ידי השף פול בלאנג' (Paul Blangé) במסעדת ברננ'ס בניו אורלינז במדינת לואיזיאנה שבארצות הברית.

המאכל נקרא על שם ריצ'רד פוסטר (Richard Foster) חברו של בעל המסעדה, אוון ברנן, אשר כיהן באותה עת כיו"ר הוועדה למניעת פשע של העיר ניו אורלינס.

המנה הפכה לקינוח פופולרי בניו אורלינס ובדרום ארצות הברית.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בננה פוסטר בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

18988550בננה פוסטר