בית היוצר (בית חרושת)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בית היוצר
תמונה זו מוצגת במכלול בשימוש הוגן.
נשמח להחליפה בתמונה חופשית.
כריכת קטלוג של בית היוצר (שנות ה-70 של המאה ה-20)
נתונים כלליים
תקופת הפעילות 1966 בקירוב – (?)
משרד ראשי רח' סגולה 2, סגולה, פתח תקווה
בעלות אורי רובנר
ענפי תעשייה קרמיקה

"בית היוצר - תעשיות קרמיקה בע"מ" או "בית היוצר" היה בית חרושת לקרמיקה שנוסד בפתח תקווה בשנת 1966 בקירוב.

היסטוריה

"בית היוצר" הוקם בפתח תקווה על ידי אורי דרובר. מהנדס המפעל היה אברהם קירשנר. המפעל ייצר בעיקר כלי אוכל וקרמיקה דקורטיבית בטכניקה של יציקה לתבנית. החומר שבו נעשה שימוש היה בעיקר אבנית שחופתה בזיגוג, שיובא ממדינות אירופה, כגון הולנד.[1] המעצבים העיקריים במפעל היו צבי בן אמיתי, אליעזר ואריאלה ויסהוף, שיצירתם אופיינה בשימוש בקו גאומטרי ובנטייה לצורות מעוגלות. בעיצובים שיצבו בני הזוג ויסהף בולט גם השימוש בתבליט ובגישה דקורטיבית. בשנת 1970 הציג מוצרים מתוצרתו בתערוכה "קרמיקה 70", שהתקיימה במוזיאון תל אביב.[2]

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. ^ ראו: שמואל שצקי, כיצד להימנע מהרעלת עופרת, מעריב, 20 בינואר 1972
  2. ^ ראו: קרמיקה 70, מוזיאון תל אביב, תל אביב, 1970


שגיאות פרמטריות בתבנית:קצרמר

'2: תעשייה' אינו ערך חוקי

ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראל. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

26275207בית היוצר (בית חרושת)