בית היוצר (בית חרושת)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
כריכת קטלוג של בית היוצר (שנות ה-70 של המאה ה-20) | |
נתונים כלליים | |
---|---|
תקופת הפעילות | 1966 בקירוב – (?) |
משרד ראשי | רח' סגולה 2, סגולה, פתח תקווה |
בעלות | אורי רובנר |
ענפי תעשייה | קרמיקה |
"בית היוצר - תעשיות קרמיקה בע"מ" או "בית היוצר" היה בית חרושת לקרמיקה שנוסד בפתח תקווה בשנת 1966 בקירוב.
היסטוריה
"בית היוצר" הוקם בפתח תקווה על ידי אורי דרובר. מהנדס המפעל היה אברהם קירשנר. המפעל ייצר בעיקר כלי אוכל וקרמיקה דקורטיבית בטכניקה של יציקה לתבנית. החומר שבו נעשה שימוש היה בעיקר אבנית שחופתה בזיגוג, שיובא ממדינות אירופה, כגון הולנד.[1] המעצבים העיקריים במפעל היו צבי בן אמיתי, אליעזר ואריאלה ויסהוף, שיצירתם אופיינה בשימוש בקו גאומטרי ובנטייה לצורות מעוגלות. בעיצובים שיצבו בני הזוג ויסהף בולט גם השימוש בתבליט ובגישה דקורטיבית. בשנת 1970 הציג מוצרים מתוצרתו בתערוכה "קרמיקה 70", שהתקיימה במוזיאון תל אביב.[2]
לקריאה נוספת
- אולי כהן, מנורות מקרמיקה, למרחב, 11 בדצמבר 1969
- שמואל שצקי, כיצד להימנע מהרעלת עופרת, מעריב, 20 בינואר 1972
- רימונה מייזלס שיף, גם ה"סרוויז" צריך חלקי חילוף, מעריב, 14 ביולי 1976
הערות שוליים
- ^ ראו: שמואל שצקי, כיצד להימנע מהרעלת עופרת, מעריב, 20 בינואר 1972
- ^ ראו: קרמיקה 70, מוזיאון תל אביב, תל אביב, 1970
תעשיית הקרמיקה בישראל | |
---|---|
|
שגיאות פרמטריות בתבנית:קצרמר
'2: תעשייה' אינו ערך חוקי
26275207בית היוצר (בית חרושת)