מבשלת הארץ
(הופנה מהדף בירבזאר)
ערך זה נמצא בתהליך עבודה מתמשך. הערך פתוח לעריכה.
| ||
ערך זה נמצא בתהליך עבודה מתמשך. הערך פתוח לעריכה. |
מבשלת הארץ היא מבשלת בירה בוטיק הנמצאת בקרית גת. המבשלה הוקמה בשם מבשלת הנגב בשנת 2008 על ידי יוחאי קודלר וחיים בן עשור. בשנת 2016 נקנתה המבשלה על ידי מבשלת בירבזאר ושמה שונה למבשלת הארץ.
היסטוריה
המבשלה הוקמה רשמית בשנת 2008 על ידי יוחאי קודלר וחיים בן עשור, בשם מבשלת הנגב. המבשלה החלה את דרכה עם שלושה סוגי בירות: נגב אמבר אייל, נגב פסיפלורה ונגב פורטר אלון.[1] בשנת 2011 נרכשה המבשלה על ידי חברת נורמן פרמיום. כיום מנהל את המבשלה שגיב קרלבוים והבשלן הראשי הוא תומר רונן.[2] מבשלת הנגב זכתה בשנת 2013 בתואר המבשלה הטובה בישראל באתר Rate Beer.[3] בשנת 2016 נקנתה המבשלה על ידי מבשלת בירבזאר ושמה שונה למבשלת הארץ.
סוגי הבירות
- חתול שמן 5.2% אלכוהול, פייל אייל.
- בינדי 5.5% אלכוהול, IPA בעל ארומות טרופיות.
- דודה'שך! 4.9% אלכוהול, אמבר אייל.
- וויטני 5% אלכוהול, בירת חיטה עם נגיעות של שיפון.
- גאלאגר 5.1% אלכוהול, לאגר.
- בלאק ג'ק 4.7% אלכוהול, סטאוט חורפי.
- בירה עשר 10% אלכוהול, טריפל בלגי.
- DARK MATTER 5.5% אלכוהול, IPA כהה.
ראו גם
לקריאה נוספת
- אבקסיס גדי, שר המשקים, הוצאה לאור ברטנדר, 2011
- Dredge Mark, Craft Beer World, Dog 'n' Bone books, 2013
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של מבשלת הארץ
- מבשלת הארץ, ברשת החברתית פייסבוק
- בירות ישראליות◂ ביר-בזאר באתר "בירות"
הערות שוליים
- ^ שגיא קופר, מפריחים את הנגב - עם בירה, באתר ynet, 29 ביוני 2010
- ^ שחר הרץ 13/1/14, אתר Rest
- ^ http://www.ratebeer.com/RateBeerBest/
מבשלות בירה בוטיק ישראלית | |
---|---|
|
26887659מבשלת הארץ