מבשלת הארץ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף בירבזאר)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך זה נמצא בתהליך עבודה מתמשך. הערך פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, מכלולזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הערך.
ערך זה נמצא בתהליך עבודה מתמשך. הערך פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, מכלולזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הערך.
חצר מבשלת הנגב

מבשלת הארץ היא מבשלת בירה בוטיק הנמצאת בקרית גת. המבשלה הוקמה בשם מבשלת הנגב בשנת 2008 על ידי יוחאי קודלר וחיים בן עשור. בשנת 2016 נקנתה המבשלה על ידי מבשלת בירבזאר ושמה שונה למבשלת הארץ.

היסטוריה

המבשלה הוקמה רשמית בשנת 2008 על ידי יוחאי קודלר וחיים בן עשור, בשם מבשלת הנגב. המבשלה החלה את דרכה עם שלושה סוגי בירות: נגב אמבר אייל, נגב פסיפלורה ונגב פורטר אלון.[1] בשנת 2011 נרכשה המבשלה על ידי חברת נורמן פרמיום. כיום מנהל את המבשלה שגיב קרלבוים והבשלן הראשי הוא תומר רונן.[2] מבשלת הנגב זכתה בשנת 2013 בתואר המבשלה הטובה בישראל באתר Rate Beer.[3] בשנת 2016 נקנתה המבשלה על ידי מבשלת בירבזאר ושמה שונה למבשלת הארץ.

סוגי הבירות

  • חתול שמן 5.2% אלכוהול, פייל אייל.
  • בינדי 5.5% אלכוהול, IPA בעל ארומות טרופיות.
  • דודה'שך! 4.9% אלכוהול, אמבר אייל.
  • וויטני 5% אלכוהול, בירת חיטה עם נגיעות של שיפון.
  • גאלאגר 5.1% אלכוהול, לאגר.
  • בלאק ג'ק 4.7% אלכוהול, סטאוט חורפי.
  • בירה עשר 10% אלכוהול, טריפל בלגי.
  • DARK MATTER 5.5% אלכוהול, IPA כהה.

ראו גם

לקריאה נוספת

  • אבקסיס גדי, שר המשקים, הוצאה לאור ברטנדר, 2011
  • Dredge Mark, Craft Beer World, Dog 'n' Bone books, 2013

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ שגיא קופר, מפריחים את הנגב - עם בירה, באתר ynet, 29 ביוני 2010
  2. ^ שחר הרץ 13/1/14, אתר Rest
  3. ^ http://www.ratebeer.com/RateBeerBest/
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

26887659מבשלת הארץ