ביצה כבושה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ביצה כבושה
Picklegegg.JPG
מאכלים
מוצא המטבח האנגלי
מרכיבים עיקריים ביצה קשה חומץ/מלח
ביצה כבושה
ערך תזונתי ל-100 גרם
קלוריות 80 קק"ל
חלבונים 7.5 ג'
פחמימות 0 ג'
שומן 5.5 ג'
שומן רווי 2%
כולסטרול 210 מ"ג
נתרן 0 מ"ג
סיבים תזונתיים 0 ג'
מקור: [1]

ביצה כבושה או ביצה מוחמצתאנגלית: Pickled eggs) היא מאכל במטבח האנגלי העשוי מביצה קשה אשר הוחמצה.

ביצים קשות אלה מוחמצות בתערובת של חומץ, מלח, תבלינים ולעיתים גם סוכר. הביצים נשמרות בתחמיץ בין מספר ימים למספר חודשים. במדינת פנסילבניה שבארצות הברית נהוג להוסיף לתחמיץ סלק על מנת לתת לביצים צבע סגול.

ביצים אלה נאכלות כמנה ראשונה באנגליה או כחטיף בפאבים. כמו כן הביצים נמכרות כמזון מהיר בחנויות פיש אנד צ'יפס.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ביצה כבושה בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0