ביצת מאה השנים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ביצת מאה השנים חתוכה לשני חצאים

ביצת מאה השנים או ביצת אלף השנים (בסינית: 皮蛋 , PinYin- Pídàn),היא מעדן סיני שנעשה על ידי שימור ביצי ברווז, תרנגולת או שליו בתערובת של טיט, אפר, מלח, סיד וקליפות של גרגרי אורז במשך מספר שבועות או מספר חודשים, שבסיומם, הביצה מוכנה. בסיום התהליך החלמון הופך לירוק כהה אפרפר ומרקמו דחוס וקרמי, החלבון הופך למרקם דמוי ג'לי וצבעו חום כהה ושקוף. טעמה של הביצה עמוק ומלוח והיא נאכלת כשהיא חתוכה לפלחים או משמשת לתיבול מאכלים סינים שונים כמו למשל דייסת אורז (粥).

ראו גם

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא סין ובנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.