בורידה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בורידה
Buridda

בורידהאיטלקית: Buridda) הוא מרק מאכלי ים איטלקי או נזיד, במקור מליגוריה. כמה מחלקי התבשיל עשויים להיות מבושלים לאט, בעוד שאחרים מבושלים בפרק זמן קצר יחסית (9–10 דקות). התבשיל מתואר גם כנזיד, או כדומה במרקמו לנזיד.

מרכיבים והכנה

המרכיבים העיקריים של בורידה כוללים פירות ים, מרק דגים, עגבנייה, בצל ושום. באופן מסורתי, המרק הוגש פעם עם gallette del marinaio (לחמניות יבשות ועגולות), שהיו מושרות בו. בימינו, ניתן להשתמש בלחם קלוי. המרק עשוי להכיל מספר סוגי דגים, ופירות ים נוספים עשויים להיכלל בו כמו צלופח, דיונונים, צדפות או מולים. ניתן לבשל את המרק גם על ידי הכנות פשוטות עם דג בקלה מיובש ותפוח אדמה.

סוגים

בורידה נוסח ג'נובה (Buridda alla genovese) היא וריאציה שמוכנה עם אותם מרכיבי בסיס, ועשויה לכלול גם שרימפס ותמנון. המנה מתוארת כ"מאכל מסורתי מג'נובה".

צ'ופינו (Cioppino) הוא תבשיל פירות ים איטלקי-אמריקאי שהומצא במאה ה-18 בסן פרנסיסקו על ידי מהגרים מג'נובה, והוא סוג של בורידה.[1]

בורידה קשורה לבוריד, מרק דגים של פרובאנס ולבורידה של סרדיניה, מאכל העשוי מבשר כריש.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בורידה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Riely, Elizabeth (1988-04-24). "Fare of the Country; Cioppino: Fish Stew From the Pacific". The New York Times (באנגלית אמריקאית). ISSN 0362-4331. נבדק ב-2023-04-12.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37991993בורידה