בדמבורה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בדמבורה
Badambura
מאכלים
סוג קינוח
מטבח אזרי
אזור מוצא קווקז
מוצא אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים שקדים

בדמבורהאזרית: Badambura) הוא מאפה מתוק הנפוץ באזרבייג'ן, איראן, טורקיה ומדינות הקווקז[1][2].

המאפה מורכב מקמח, שקדים, שמנת חמוצה, ביצים, אבקת סוכר, הל וחמאה, שאותם מערבבים, מעצבים ולאחר מכן אופים.

פירוש השם בדמבורה הוא מאפה שקדים שעליהם מבוסס הקינוח.

נהוג להגיש את המאפה בעיקר בחתונות, פסטיבלים ובחג הנורוז (Novruz) כשהוא חם ובליווי תה או קפה טורקי[3][4].

מלבד הגרסה האזרית, קיימת גם גרסה טורקית הנקראת קורבייה, שקרפרה וגרסאות נוספות הנפוצות בעיקר בגאורגיה, ארמניה, בולגריה, קזחסטן, קירגיזסטן ובארצות ערב.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בדמבורה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Ayla Esen Algar, Complete Book Of Turkish Cooking, Routledge, 2013-10-28, מסת"ב 978-1-136-16621-1. (באנגלית)
  2. ^ Khabiba Kashkaĭ, Азербайджанская кухня, ОЛМА Медиа Групп, 2006, מסת"ב 978-5-373-00629-3. (ברוסית)
  3. ^ Nowruz | Kashewar Recipes, kashevar.com
  4. ^ Sekerbura | Kashewar Recipes, kashevar.com (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

בדמבורה37977455Q12837200