שקרפרה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | קינוח |
מטבח | טורקי |
אזור מוצא | חבל הבלקן |
מוצא | טורקיה |
אופן הגשה | חם |
שקרפרה (בטורקית: Şekerpare) הוא מאפה מתוק הנפוץ בטורקיה ומדינות הקווקז[1].
המאפה מורכב מקמח, חמאה, סוכר, ביצים, גרידת לימון, אבקת אפיה סולת ושקדים שאותם מערבבים ואופים ולאחר מכן ממתיקים בעזרת מי סוכר[2][3].
השם שקרפרה הוא נגזרת של המילים סוכר (Şeker) חתיכה (Pare).
נהוג להגיש את המאפה בעיקר בחתונות, פסטיבלים ובאירועים דתיים כשהוא חם ובליווי תה או קפה טורקי[4].
מלבד הגרסה הטורקית, למאכל גרסאות נוספות הנפוצות בעיקר באזרבייג'ן, גאורגיה, ארמניה, בולגריה, קזחסטן וקירגיזסטן.
קישורים חיצוניים
- עוגיות סולת היישר מטורקיה, באתר Mommyfood
- עוגיות סולת טורקיות, באתר Foodsdictionary
הערות שוליים
- ^ Ayla Esen Algar, Complete Book Of Turkish Cooking, Routledge, 2013-10-28, מסת"ב 978-1-136-16621-1. (באנגלית)
- ^ Şekerpare Tarifi (Birebir Tam Ölçülü - Nefis Yemek Tarifleri), Nefis Yemek Tarifleri, 2015-04-09 (בטורקית)
- ^ Tüm Püf Noktalarıyla, Kolay: Şekerpare - Yemek.com, https://yemek.com (בטורקית)
- ^ yemeknet, Püf Noktalarıyla, Tam Ölçülü Nefis Bir Tatlı, ye-mek.net (בטורקית)
36479443שקרפרה