שקרפרה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שקרפרה
Şekerpare
מאכלים
סוג קינוח
מטבח טורקי
אזור מוצא חבל הבלקן
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה חם

שקרפרהטורקית: Şekerpare) הוא מאפה מתוק הנפוץ בטורקיה ומדינות הקווקז[1].

המאפה מורכב מקמח, חמאה, סוכר, ביצים, גרידת לימון, אבקת אפיה סולת ושקדים שאותם מערבבים ואופים ולאחר מכן ממתיקים בעזרת מי סוכר[2][3].

השם שקרפרה הוא נגזרת של המילים סוכר (Şeker) חתיכה (Pare).

נהוג להגיש את המאפה בעיקר בחתונות, פסטיבלים ובאירועים דתיים כשהוא חם ובליווי תה או קפה טורקי[4].

מלבד הגרסה הטורקית, למאכל גרסאות נוספות הנפוצות בעיקר באזרבייג'ן, גאורגיה, ארמניה, בולגריה, קזחסטן וקירגיזסטן.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שקרפרה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Ayla Esen Algar, Complete Book Of Turkish Cooking, Routledge, 2013-10-28, מסת"ב 978-1-136-16621-1. (באנגלית)
  2. ^ Şekerpare Tarifi (Birebir Tam Ölçülü - Nefis Yemek Tarifleri), Nefis Yemek Tarifleri, ‏2015-04-09 (בטורקית)
  3. ^ Tüm Püf Noktalarıyla, Kolay: Şekerpare - Yemek.com, https://yemek.com (בטורקית)
  4. ^ yemeknet, Püf Noktalarıyla, Tam Ölçülü Nefis Bir Tatlı, ye-mek.net (בטורקית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36479443שקרפרה