שקרפרה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שקרפרה
Şekerpare
מאכלים
סוג קינוח
מטבח טורקי
אזור מוצא חבל הבלקן
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה חם

שקרפרהטורקית: Şekerpare) הוא מאפה מתוק הנפוץ בטורקיה ומדינות הקווקז[1].

המאפה מורכב מקמח, חמאה, סוכר, ביצים, גרידת לימון, אבקת אפיה סולת ושקדים שאותם מערבבים ואופים ולאחר מכן ממתיקים בעזרת מי סוכר[2][3].

השם שקרפרה הוא נגזרת של המילים סוכר (Şeker) חתיכה (Pare).

נהוג להגיש את המאפה בעיקר בחתונות, פסטיבלים ובאירועים דתיים כשהוא חם ובליווי תה או קפה טורקי[4].

מלבד הגרסה הטורקית, למאכל גרסאות נוספות הנפוצות בעיקר באזרבייג'ן, גאורגיה, ארמניה, בולגריה, קזחסטן וקירגיזסטן.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שקרפרה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Ayla Esen Algar, Complete Book Of Turkish Cooking, Routledge, 2013-10-28, מסת"ב 978-1-136-16621-1. (באנגלית)
  2. Şekerpare Tarifi (Birebir Tam Ölçülü - Nefis Yemek Tarifleri), Nefis Yemek Tarifleri, ‏2015-04-09 (בטורקית)
  3. Tüm Püf Noktalarıyla, Kolay: Şekerpare - Yemek.com, https://yemek.com (בטורקית)
  4. yemeknet, Püf Noktalarıyla, Tam Ölçülü Nefis Bir Tatlı, ye-mek.net (בטורקית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

שקרפרה36479443Q4823701