ישיבת באר התלמוד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף באר התלמוד)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ישיבת באר התלמוד
ישיבה גבוהה
השתייכות חרדים ספרדים
תקופת הפעילות תשנ"ה–הווה
מייסדים הרב יהודה כהן
מיקום
קואורדינטות 31°47′25″N 35°12′35″E / 31.7903734°N 35.2097974°E / 31.7903734; 35.2097974

ישיבת באר התלמוד היא ישיבה גדולה לבחורים המשתייכים לציבור החרדי-ספרדי, הישיבה שוכנת בשכונת גאולה בירושלים. בכלל סניפי הישיבה לומדים כ-700 תלמידים. דרכה של הישיבה מבוססת על דרך הסגנון הספרדי והליטאי.

נשיא הישיבה הוא הרב יהודה כהן, ראש הישיבה הוא הרב חנוך כהן, והמשגיח הוא הרב אליהו אהרון. בין הרמ"ים בישיבה נמנים הרב עזרא כהן, הרב דוב טורק והרב מנחם אביטן.

הקמה

הישיבה הוקמה בשנת 1994 תשנ"ה על ידי הרב יהודה כהן, כיום הישיבה בראשות בנו הרב חנוך כהן, הרב יהודה כהן משמש כנשיא הישיבה.

סניפי הישיבה

לישיבה קיימים סניפים ברחבי הארץ.

  • ירושלים – הישיבה ממוקמת בשכונת מקור ברוך, ועומדת בראשותו של הרב חנוך כהן. הישיבה בירושלים מהווה חלק מרכזי במוסדות הישיבה ובה לומדים כ-430 בחורים.
  • נתיבות – נפתחה באלול ה'תשע"ו. הרב חנוך כהן מוסר במקום שיעור כללי אחת לשבוע. הרב דנין – רב הקהילה החרדית לספרדים בנתיבות משמש נשיא לישיבה ומוסר שיעור כללי אחת לשבוע ובנוסף מוסר שיחה שבועית בנושא אמונה המבוססת על הספר דרך ה' לרמח"ל למספר מצומצם של בחורים. בישיבה זו יש כ-210 תלמידים. בעקבות מלחמת חרבות ברזל הישיבה הושהתה מתפקוד רשמי מצד הנהלת הישיבה עד להודעה החדשה ורוב תלמידי הישיבה עברו לסניף בקריית גת וחלקם ליישוב חזון יחזקאל, לאחר הפסקת הירי מעזה חזרה הישיבה בחודש טבת למשכנה בנתיבות.
  • קריית גת – מכונה גם בשם "כנסת אליהו", ועומד גם בראשותו של הרב ליאור אנקונינה ומוסר שיעור כללי בימי שלישי בצהרים, הרב חנוך כהן מוסר במקום שיעור כללי בסוגיות עיון אחת לשבוע, סניף זה נפתח באלול תשפ"א על ידי קבוצת בחורים מהישיבה בירושלים ומהישיבה בנתיבות. בחודש טבת ה'תשפ"ד הישיבה הועברה ליישוב חזון יחזקאל עקב פינוי בינוי שנעשה בשטחה.

צביון הישיבה

אופי וצביון הישיבה ודרך הלימוד המונהגת בה מבוססים על צביון ישיבות ליטא והדרך הספרדית. עם זאת, בישיבה ישנם מאפיינים ייחודיים על פני הישיבות הליטאיות והספרדיות, בעיקר בהחשבת החווייתיות סביב מועדי השנה.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37775395ישיבת באר התלמוד