באגריר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
באגריר
البغرير
באגריר

בַּאגריר[1] או בֶּגרירערבית: البغرير), הידוע גם בשם ghrayef או mchahda, הוא פנקייק הנצרך באלג'יריה,[2] במרוקו ובתוניסיה.[3]

מאפיינים

הבאגרירים קטנים, ספוגיים ועשויים מסולת או מקמח חיטה; כשהם עשויים כהלכה, הם מלאי חורים קטנטנים (שסופגים כל רוטב שמגישים איתו). הדרך הנפוצה ביותר לאכול באגריר באלג'יריה ובמרוקו היא טבילתם בתערובת דבש-חמאה,[4] אך ניתן גם לחתוך אותם לרצועות ולהגיש עם ריבה. באגריר פופולרי לארוחת בוקר, כחטיף ולאפטאר במהלך הרמדאן.[5] ביום התשיעי של הרמדאן, בני מזאב באלג'יריה מחליפים באגריר כסוג של מסורת, שאותה הם מכנים מ'לאין. הם מחולקים גם לעניים.[6]

אטימולוגיה

במגרב, סוג זה של פנקייק מוכר גם בשמות אחרים: גרייף, בתוניסיה ובמזרח אלג'יריה (בערים קונסטנטין, קולו, סקיקדה) וגם בשמות רבים אחרים.[7] [8] [9] המגוון המילוני הזה מציין ללא ספק מסורת אזורית עשירה ועתיקה. באשר למילה באגריר, נראה שהיא אופיינית לניבים ערביים מגרביים-מערביים (מרוקו, אלג'יריה), בכל מקרה היא לא מוכרת כך במקומות אחרים. הלקסיקוגרף מוחמד סְבִּיחִי סבור, במודג'ם שלו, שהמילה באגריר היא בדרך כלשהי שינוי של המילה "בגיר" הערבית של הפועל "באגרה". הבגיר, על פי המילונים הערביים הקלאסיים, הוא זה ששותה מבלי שיוכל להרוות את צימאונו (בדרך כלל אומרים על חיה). ייתכן שהמילה שימשה במקרה זה ברמיזה לספיגה הרבה של הפנקייקים הללו, שיש להם חורים כמו ספוג.[10]

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא באגריר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Berber, Casey (27 במאי 2019). "Breakfast food around the world". CNN Travel. נבדק ב-18 בספטמבר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Bouksani, Louisa (1989). Gastronomie Algérienne. Alger, Ed. Jefal. p. 173.
  3. ^ Oubahli, Mohamed (2008). "Le banquet d'Ibn 'Ali Masfiwi, lexique, notes et commentaires. Approche historique et anthropologique". Horizons Maghrébins - le droit à la mémoire. 59 (1): 123. doi:10.3406/horma.2008.2682.
  4. ^ Ken Albala (2011). Food Cultures of the World Encyclopedia. ABC-CLIO. p. 3. ISBN 978-0-313-37626-9.
  5. ^ "Moroccan Baghrir". Moroccan World News. 18 בספטמבר 2019. {{cite web}}: (עזרה)
  6. ^ M, D. S. (1928). "La Vie Féminine au Mzab: Étude de Sociologie Musulmane. By A. M. Goichon. Paris: Geuthner, 1927". Journal of the Royal Asiatic Society (באנגלית). 60 (4): 964–965. doi:10.1017/S0035869X00162094. ISSN 1474-0591.
  7. ^ Amelie Marie Goichon (2017-05-05). La Vie Feminine Au Mzab Tome 01.
  8. ^ Hadjiat, Salima (1983). La cuisine d'Algérie = [Fann al-ṭabkh fī al-Jazāʼir]. [Privas]: Publisud. ISBN 2-86600-056-0. OCLC 11261743.
  9. ^ Bouayed, Fatima-Zohra (1983). La cuisine algérienne. Paris: Messidor/Temps actuels. ISBN 2-201-01648-8. OCLC 11290460.
  10. ^ Oubahli, Mohamed (2008). "Le banquet d'Ibn 'Ali Masfiwi, lexique, notes et commentaires. Approche historique et anthropologique". Horizons Maghrébins - le droit à la mémoire. 59 (1): 114–145. doi:10.3406/horma.2008.2682.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38518716באגריר