אשפטאדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אשפטאדה
Espetada
מאכלים
סוג מאכל
מטבח פורטוגלי
אזור מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
מוצא מדיירהמדיירה מדיירה
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר

אשפטאדהפורטוגזית: Espetada) הוא מאכל ושם של טכניקת בישול אוכל על שיפודים הנפוץ בפורטוגל ובקרב מדינות הדוברות פורטוגזית[1].

המאכל מורכב מבשר בקר, חזיר, עוף או דגים, פלפל חריף, בצל וצ'וריסו שאותם שמים על שיפוד וצולים גחלים או שבבי עץ[2][3].

המאכל מוגש בליווי אורז לבן, תפוחי אדמה וסלט ולעיתים גם בולו דו קאקו או פולנטה על מנת לספוג את מיצי הבשר[4].

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אשפטאדה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Espetada Madeirense Regional, Espetada Madeirense Regional
  2. ^ madeira island of tunnels: Espetada madeira beef cooked on a bayleaf stick, web.archive.org, ‏2012-03-26
  3. ^ Portuguese Espetada (Beef Skewers) Recipe | Travel Food Atlas, ‏2022-03-15 (באנגלית אמריקאית)
  4. ^ Author Sarah-Curious Cuisiniere, Espetada (Portuguese Beef Skewers), Curious Cuisiniere, ‏2015-08-04 (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35005480אשפטאדה