בולו דו קאקו
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | לחם |
מטבח | פורטוגזי |
אזור מוצא | מדיירה |
מוצא | פורטוגל |
אופן הגשה | קר |
מרכיבים עיקריים | קמח |
בולו דו קאקו (בפורטוגזית: Bolo do Caco) הוא לחם שטוח כעין רדיד בצק עגול הנפוץ בארכיפלג הפורטוגזי מדיירה[1].
הלחם עשוי מקמח, שמרים, מלח וחמאת שום שאותם מערבבים ואופים על אבן בזלת שטוחה הנקראת קאקו (Caco).
לבולו דו קאקו גרסאות שונות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גם גרסאות במילוי בשר, תמנון או תפוחי אדמה[2][3].
שם הלחם וצורתו נגזרים מהמילה בולו (Bolo), שפירושה עוגה.
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת בולו דו קאקו, באתר Portugueserecipes
הערות שוליים
- ^ “Bolo do caco” bread, www.visitmadeira.com
- ^ Faztáfood by Adelaide Marinheiro, Receita do Bolo do Caco típico da Ilha da Madeira, RECEITAS DE CULINÁRIA, 11 בפברואר 2011 (בפורטוגזית)
- ^ Prego em Bolo do Caco, Cozinha à la Carte (@cozinhaalacarte) (בפורטוגזית)
34995954בולו דו קאקו