ארנסט אנד יאנג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: חלק "היסטוריה" מנוסח כפלאייר פרסומי.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: חלק "היסטוריה" מנוסח כפלאייר פרסומי.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

ארנסט אנד יאנג
קובץ:Ey new logo.png
נתונים כלליים
תקופת הפעילות 1989 כמיזוג של Ernst & Whinney ו-.Arthur Young & Co – הווה
מיקום המטה לונדון, בריטניה
ענפי תעשייה ראיית חשבון
הכנסות 28.7 מיליארד דולר (2015)
אנשי מפתח קארמיין די סיביו (יו"ר עולמי)
עובדים 212,000 (2015)
 
www.ey.com
הלוגו הישן של ארנסט אנד יאנג ברח' עמינדב 21 בתל אביב

ארנסט אנד יאנגאנגלית: Ernst & Young) הוא אחד מארבעת התאגידים הגדולים בעולם לראיית חשבון (שלושת האחרים, המרכיבים יחד עם ארנסט אנד יאנג את ה-Big Four, הם דלויט טוש טומטצו, KPMG ו-PwC).

"ארנסט אנד יאנג" הוא ארגון גלובלי הפועל בלמעלה מ-140 מדינות ומונה כ-212,000 עובדים. משרדיו הראשיים ממוקמים בלונדון, בריטניה. בשנת 2010, דורג התאגיד על ידי כתב העת "פורבס" כחברה הפרטית התשיעית בגודלה בארצות הברית.

היסטוריה

ארתור יאנג נולד בגלאזגו, סקוטלנד. הוא למד משפטים אבל התעניין בבנקאות והשקעות. ב-1890 היגר לארצות הברית כדי לפתוח בקריירה בחשבונאות. ב-1906 ייסד את הפירמה ארתור יאנג ושות' עם אחיו סטנלי.

אלווין סי. ארנסט נולד בקליבלנד, ארצות הברית. לאחר התיכון עבד כמנהל חשבונות. בשנת 1903 הוא ואחיו תיאודור הקימו את ארנסט אנד ארנסט, משרד רואי חשבון קטן. ארנסט הגה את הרעיון שניתן להשתמש במידע חשבונאי כדי לגבש החלטות עסקיות ולהשפיע על ניהול הלקוחות. הוא שימש מודל לאנשיו במתן שירות מעמיק ומקיף יותר ללקוחותיו. גם יאנג מיצב עצמו כיועץ עסקי ולא רק כרואה חשבון.

שניהם הבינו את החשיבות של עובדיהם. ב-1920, הפילוסופיה של ארנסט אנד ארנסט הייתה "ההצלחה תלויה לגמרי באופי, ביכולת ובחריצות של הנשים והגברים שמרכיבים את הארגון". יאנג תמך בעידוד ופיתוח של מומחים. בשנות ה-20 של המאה ה-20 הוא הקים בית ספר לעובדים ובשנות ה-30 המשרד שלו היה הראשון לגייס עובדים מהקמפוסים באוניברסיטאות.

שני המשרדים מיהרו להיכנס לשוק העולמי. ב-1924 הם שיתפו פעולה עם משרדים בריטיים מובילים: יאנג עם Broads Paterson & Co. וארנסט עם Whinney Smith & Whinney. הבריתות שיצרו היו הראשונות מבין בריתות רבות לשני המשרדים, שפתחו סניפים בכל העולם כדי להעניק שירות ללקוחות בינלאומיים.

ארנסט ויאנג מעולם לא נפגשו בחייהם אבל מתו בהפרש של ימים זה מזה בשנת 1948. הפילוסופיות שלהם, לעומת זאת, המשיכו להתקיים, וב-1989 המשרדים שהקימו הפכו לפירמה משותפת בשם ארנסט אנד יאנג. הארגון החדש למד במהרה לנצל את הגלובליזציה, הטכנולוגיות העסקיות החדשות והחשיבות שבחדשנות עסקית.

השם של הפירמה נובע מהמיזוג הגלובלי בין ארנסט את וויני וארתור יאנג שבוצע בשנת 1989. המוטו של הפירמה, החל משנת 2013, הוא "Building a better working world".

ארנסט אנד יאנג השקיעה רבות בבניית זרוע הייעוץ שלה במהלך שנות ה-80 וה-90 של המאה ה-20. רשות ניירות הערך בארצות הברית (SEC) וחברי קהילת המשקיעים החלו להביע חששות לגבי ניגוד עניינים אפשרי בין עבודת הביקורת ועבודת הייעוץ בקרב חמש הפירמות הגדולות בארצות הברית. בחודש מאי 2000, ביצעה ארנסט אנד יאנג הפרדה פורמלית ומלאה של שירותי הייעוץ שלה באמצעות מכירתם לחברת שירותי IT צרפתית, קאפ ג'מיני, תמורת סכום של 11 מיליארד דולר, ששולם ברובו במניות. היא הייתה הראשונה מבין הפירמות הנ"ל לבצע הפרדה כזו. המכירה הובילה בסופו של דבר ליצירת חברה חדשה בשם קאפ ג'מיני ארנסט אנד יאנג, ששמה שונה לאחר מכן לקאפג'מיני.

בשנת 2002 התמזגה ארנסט אנד יאנג עם חלק הארי של הפירמה ארתור אנדרסן ברחבי העולם (שהתפרקה לאחר פרשת אנרון), אך המיזוג לא כלל את המשרדים בבריטניה, בסין או בהולנד.

בעקבות קריסת ליהמן ברדרס הואשמה ארנסט אנד יאנג בשותפות בהונאה חשבונאית: הסכם למכירה לטווח קצר (Repurchase agreement) של נכסים מוצג כ"מכירה", הכסף משמש להחזר חובות כך שמצבת החובות המדווחת קטנה ונוצר מצג שווא של איתנות פיננסית עד שהחברה רוכשת בחזרה את הנכסים. ארנסט אנד יאנג טענה כי פעלה בהתאם לעקרונות חשבונאיים מקובלים, אך הוגש נגדה כתב אישום על ידי התובע הכללי בניו יורק בשנת 2010 שהצהיר כי החברה הייתה מעורבת "בהונאה חשבונאית מסיבית".

מבנה גלובלי

משרדי ארנסט אנד יאנג בניו יורק

כל מדינה החברה בארנסט אנד יאנג שייכת לאחד מארבעת האזורים הגאוגרפיים הבאים:

  • EMEIA: אירופה, המזרח התיכון, הודו ואפריקה
  • מדינות אמריקה (שישראל משויכת אליהן)
  • אסיה-פסיפיק
  • יפן

לכל אזור גאוגרפי מבנה עסקי זהה וצוות הנהלה יחיד שמובל על ידי השותף המנהל האזורי, שמהווה חלק ממועצת המנהלים הגלובלית.

שירותים

לפירמה ארבעה קווי שירות עיקריים (בסוגריים: הנתח בהכנסות לשנת 2010):

  • ביקורת (47%): כולל ביקורת (חשבונאות) של דוחות כספיים ושירותי חקירת הונאות וסכסוכים.
  • שירותי ייעוץ (17%): כולל ארבעה תתי קווי שירות: אקטואריה, ביקורת וניהול סיכוני IT, סיכונים ושיפור ביצועים.
  • שירותי מס (27%): מיסוי מקומי, מיסוי בינלאומי, חשבונאות מיסים וייעוץ לסיכונים, מיסוי עסקאות, הון אנושי, מיסוי עקיף.
  • שירותי ייעוץ לעסקאות (9%): כולל בדיקת נאותות בתחומי מסחר, פיננסים, נדל"ן ומיסוי, מיזוגים ורכישות, הערכות שווי ומודלים עסקיים, שירותי ארגון מחדש ואינטגרציה עסקית.

הישגים

  • הפירמה דורגה במקום הראשון ברשימה השנתית של מגזין ביזנסוויק של המקומות המועדפים להשיק בהם קריירה לשנת 2008.
  • הפירמה דורגה במקום ה-44 של רשימת 100 החברות הטובות ביותר לעבוד בהן של מגזין Fortune ובמקום הגבוה ביותר מבין ארבע הפירמות הגדולות לשנת 2009.
  • הפירמה דורגה במקום ה-36 ברשימת 100 המקומות הטובים ביותר לעבוד בהם בתחום ה-IT של מגזין ComputerWorld לשנת 2008.
  • הפירמה קיבלה פרס על דירוגה בין 50 המקומות שנשים רוצות לעבוד בהם לשנת 2007.
  • הפירמה הוכרזה כאחת מ-10 החברות הטובות ביותר עבור אמהות עובדות על ידי מגזין Working Mothers לשנת 2006.

בישראל

פירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג - קוסט פורר גבאי את קסירר (השם המלא בישראל) היא הפירמה הגדולה בישראל לראיית חשבון, מיסים, ייעוץ עסקי וליווי עסקאות (על פי דירוג דן אנד ברדסטריט ממאי 2015). באמצעות למעלה מ-90 שותפים ולמעלה מ-1,800 עובדים (נכון לסוף 2014) משרתת הפירמה בישראל לקוחות רבים בכל ענפי המשק. לפירמה ארבעה משרדים ברחבי ישראל: המשרד הראשי בתל אביב וסניפים בחיפה, בירושלים ובבאר שבע, וכן נציגויות בערים החשובות באירופה ובארצות הברית. בראש הפירמה הישראלית עומד רונן בראל.

שירותים

  • חשבונאות וביקורת: ביקורת דוחות כספיים, ביקורת פנים, טיפול וייעוץ בענייני מס, מע"מ, ניכויים, ביטוח לאומי וכו', ליווי עסקי.
  • מיסים: מיסוי ישראלי: תכנון מס, ליווי תהליכי מיזוגים, פיצולים ושינויי מבנה, ליווי וגיבוש הסדרים מראש מול רשות המיסים (רולינג), ניצול של נכסי המס, הכנת והגשת דוחות מס, שומות וייעוץ שוטף, מיסים עקיפים לרבות מיסוי מקרקעין, מיסוי בינלאומי לרבות מחירי העברה, דסק מס אמריקאי ו-Global Mobility.
  • ליווי עסקאות: בדיקת נאותות פיננסית וחשבונאית, הערכות שווי ומודלים עסקיים, ליווי עסקאות נדל"ן, מיזוגים ורכישות, ניהול הון חוזר, ליווי של תהליך העסקה לאורך כל מחזור חייה ועוד.
  • ייעוץ: ייעוץ בניהול סיכונים, ייעוץ בשיפור ביצועים, ביקורת וניהול סיכונים במערכות מידע, ועוד.

היסטוריה

  • 1937 - הקמת משרד רו"ח קוסט, לב-ארי את פורר
  • 1994 - חיבור לרשת העולמית Ernst & Young
  • 1996 - מיזוג עם משרד רו"ח רונאל-שטטנר
  • 1998 - מיזוג עם משרד רו"ח גבאי
  • 1998 - מיזוג עם המשרד החיפאי רצ'קובסקי-פריד
  • 2003 - מיזוג עם משרד רו"ח ליובושיץ-קסירר (בעקבות התפרקות פירמת ארתור אנדרסן)[1]
  • 2011 - מיזוג עם משרד אלפיה את אלפיה

ארנסט אנד יאנג היא אחת מיוזמי כנס ג'רני השנתי - כנס המיועד לתעשיית ההיי-טק הישראלית, מדעי החיים וקרנות ההון סיכון, ולמומחים פיננסיים ומשקיעים רבים מהארץ ומהעולם.

בדצמבר 2015 נוצרה התאגדות עובדים בחברה באמצעות ההסתדרות הכללית. לאחר משא ומתן שנמשך כשנה וחצי, בין ועד העובדים להנהלה, נחתם הסכם קיבוצי ראשון בחברה ובענף ראיית החשבון בכלל.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ארנסט אנד יאנג בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32180135ארנסט אנד יאנג