פורצ'ן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף Fortune)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פורצ'ן
Fortune
Internet-news-reader.svg
תדירות עיתון דו-שבועי
סוגה מגזין כלכלי
בעלים טיים בע"מ (טיים וורנר)
עורך ראשי אלן מוראי
תאריכי הופעה 1930–הווה (כ־94 שנים)
שפה אנגלית
מערכת מנהטן, ניו יורק, ארצות הברית
תפוצה 830,000
מדינה ארצות הבריתארצות הבריתארצות הברית
fortune.com

Fortune (בתרגום חופשי לעברית: הון, גד) הוא כתב עת[1] אמריקאי לענייני כלכלה, מבית טיים וורנר. כתב העת מופיע ברציפות מאז פברואר 1930 וידוע בפרט בשל פרסום דירוג החברות של כתב העת Fortune, המדרג את 500 החברות הגדולות בעולם, ("Fortune 500"). כתב העת מפורסם גם ברשת האינטרנט באתר CNNMoney.com‏[2], יחד עם כתב העת Money. מדי מספר גליונות, מפרסם כתב העת גיליון נושא המוקדש לנושא מסוים בכלכלה העולמית כגון סחר חוץ, גיליונות המוקדשים למאמרי עומק וניתוח על כלכלותיהן של מדינות שונות או תחומים תעשייתיים, טכנולוגיים ומסחריים שונים וכדומה.

כתב העת נוסד על ידי המייסד-השותף של הטיים מגזין, הנרי לוס (Henry Luce), חודשים ספורים לאחר קריסת וול סטריט 1929, שהביאה לשפל הגדול. כתב העת הודפס מראשיתו על נייר משובח ועבה יחסית למגזינים, הציג אמנות בעמוד הפותח ונמכר בדולר אחד, בשעה שעיתון יומי נמכר בחמישה סנט[3].

בתקופת השפל הגדול ייצג כתב העת עמדה של מודעות חברתית. כתבות מצולמות מאת צלמים נודעים כווקר אוונס ומרגרט בורק-וייט וכותבים כארצ'יבלד מקליש, ג'ון קנת גלבריית ואלפרד קייזין פרשו מעל דפיו התרשמויות מן האזורים החקלאיים של ארצות הברית וממוקדי אבטלה וייאוש. במהלך הזמן, ובפרט במהלך שנות החמישים עבר כתב העת לעמדות קפיטליסטיות יותר והתמקד בכתיבה על כלכלה, ניהול ותכנון תאגידי. בשנות ה-80 של המאה ה-20 החל עורכו, מרשל לב (Marshall Loeb) לשלב במגזין כתבות על אורח חייהם של בכירים ועל בעיות חברתיות בעלות זיקה כלכלית[4].

עד שנות השישים עיטרו את שערי המגזין ציורים, לרוב בסגנון קוביסטי או פוטוריסטי. מאז מעטרים את שערי הגיליון תצלומים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פורצ'ן בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ירחון עד 1978, דו-שבועון מאז ועד 2009 ובעל תדירות של פעם בשלושה שבועות מאז.
  2. ^ CNNMoney.com
  3. ^ מגזין Fortune בשנות השלושים
  4. ^ פרישתו של לב, הניו יורק טיימס, 2 במאי 1994
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0