ארוס נגרה
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת: | |
אַרוֹס נֶגְרֶה (בקטלאנית: Arròs negre; בספרדית: Arroz negro) הוא מאכל של מחוז ולנסיה ושל קטלוניה עשוי מדיונון (או דיונון רחף) ואורז.
מאפיינים
המנה דומה במקצת לפאייה של פירות ים.[1][2][3][4] יש המכנים אותה פאייה נגרה (פאייה שחורה), למרות שבאופן מסורתי היא לא נקראת פאייה על אף שמכינים אותה באופן דומה.
אין לבלבל את ארוס נגרה עם אורז שחור, השם הכולל למספר זנים של אורז בעלי צבע כהה טבעי.
למתכון המסורתי של המנה דרוש דיו קלמארי, דיונון (cuttlefish) או קלמארי, אורז לבן, שום, פלפלים קובנים ירוקים, פפריקה מתוקה, שמן זית וציר מאכלי ים[5] עם זאת, טבחים רבים מוסיפים גם פירות ים אחרים, כמו סרטנים קצרי בטן ושרימפס.
צבעה הכהה של המנה מגיע מדיו הקלמארי אשר גם משפר את טעם מאכלי הים במנה.
Fideuà negra ("אטריות שחורות" בוולנסית) היא וריאציה העשויה עם אטריות במקום אורז ומוגשת בדרך כלל עם איולי.
מחוץ לספרד
בנוסף לוולנסיה ולקטלוניה, המנה הזו פופולרית בקובה ובפוארטו ריקו, בשני האיים הללו היא ידועה בשם arroz con calamares (אורז עם קלמארי - בספרדית).[6] בפיליפינים, המנה נחשבת לתת-סוג של האימוץ הפיליפיני של paelya ומכונה paella negra (או paelya negra).[7] מנות אורז שחור עם דיונון או דיו קלמרי מוכרות גם באיטליה, קרואטיה ומונטנגרו, שם הן ידועות בשם "ריזוטו שחור".
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Info about arròs negre on the Barcelona Review website
- ^ "Arroz negro - Black Rice". Spain Recipes. נבדק ב-2023-10-25.
- ^ "Arroz Negro - Catalan black rice - Fricando". www.fell-walker.co.uk. נבדק ב-2023-10-25.
- ^ "Info about arròs negre on the Tourism Barcelona website". אורכב מ-המקור ב-2018-08-28. נבדק ב-2010-02-27.
- ^ Chef Juanry Segui shares the Valencian recipe for arroz negro (אורכב 30.05.2009 בארכיון Wayback Machine)
- ^ Arroz con calamares presented as a Cuban recipe
- ^ "Paellitos Negritos (Squid Ink Paella)". Panlasang Pinoy Meaty Recipes. נבדק ב-15 בדצמבר 2018.
{{cite web}}
: (עזרה)
37850901ארוס נגרה