פאייה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פאייה היא מנת אורז, במקור מחבל ולנסיה שבספרד, שאוכלים במיוחד בימי ראשון ובחגיגת הפאלס. ישנן גרסאות רבות למנה זו, עם מרכיבים שונים. מקור השם "פאייה" הוא בוולנסית, שם משמעו "מחבת". אולם המנה הפכה כה פופולרית עד שבספרדית המלה "פאייה" הפכה שם נרדף למחבת.
לפאייה בדרך כלל מוסיפים ירקות, בשר ופירות ים. שלושת המרכיבים העיקריים של המנה הם אורז, זעפרן ושמן זית.
במסעדות ספרדיות, אף כי הפאייה רשומה בתפריט, לפעמים ניתן לקבלה רק ביום ראשון, או שדרושה לפחות שעה להכנתה.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: פאייה |
- המדריך לפאייה המושלמת, באתר ynet, 24 בינואר 2018
- גיל ססובר ואילון עמיר, פאייה: המזון הסוציאלי של קטלוניה, באתר הארץ, 4 בינואר 2017
- רותי קינן, פאייה: אורז, זעפרן והמון דברים טובים, באתר ynet, 31 באוקטובר 2006
- פאייה עוף וצ'וריסו, באתר אסם
- הטפאס בר ארבינקא, פאייה פירות ים, באתר nrg, 7 בספטמבר 2006