קלמארי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קלמארי מצופה בלילה בטיגון עמוק
קלמארי בדוכן בשוק דגים בוונציה

קלמאריאיטלקית: Calamari; בצורת היחיד: קלמארוֹ) הוא מאכל לא כשר עשוי דיונון פופולרי ברחבי העולם.

סוג הקלמארי הנפוץ הוא קלמארי מטוגן (מכונה גם "דיונון מטוגן" או "קלמארי" בסתמי) – מאכל פופולרי ביותר בארצות הים התיכון: הדיונון מטוגן בטיגון עמוק, מצופה בלילה ומטוגן בדרך כלל במשך שתי דקות לפחות, כדי למנוע ממנו להיות קשה. המאכל מוגש בדרך כלל בפשטות, עם מלח ולימון בצד. באמריקה הצפונית מוגש במסעדות המתמחות במאכלי ים, במסעדות איטלקיות ובמסעדות יווניות, ולעיתים אף כחטיף בברים. בישראל הוא מצוי אך אינו נפוץ, מפני שאינו כשר.

משמש גם את הדייגים כפתיון לדייג במיוחד בדייג דגים גדולים כמו אראס (סיכן משויש) ואינטיאס.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קלמארי בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0