אסקליבדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אסקליבדה
Escalivada
אסקליבדה במסעדה בברצלונה
אסקליבדה במסעדה בברצלונה

אסקליבדהספרדית: Escalivada), המתועתק לפעמים בצרפתית כ"escalibade" ובספרדית כ-escalibada,[1] הוא מאכל מסורתי מרוסיון, קטלוניה, ולנסיה, מורסיה ואראגון, של ירקות מעושנים בגריל.[2]

מאפיינים

אסקליבדה מורכב בדרך כלל מחציל קלוי ופלפלים עם שמן זית ולפעמים בצל, עגבנייה, שום טחון ומלח.[3]

השם בא מהפועל הקטלאני escalivar, "לבשל באפר", המתייחס להכנה המסורתית של המנה בגחלים של מדורת עצים.[1][4][5]

ניתן לצלות את המנה בחוץ על שּבכה (רשת) עד שהיא חרוכה ורכה או לבשל אותה בשלמותה ישירות על גחלים לוחשים ולאחר מכן לקלף.[1] בתוך הבית, החציל יכול להיות חרוך באמצעות מבער גז ואת שאר הירקות ניתן לצלות.[1] כרליש לבשרים על האש[1] או דגים כגון טונה,[6][7] עם אנשובי או זיתים בסלט,[1] או כתוספת לקוקה (אנ') (לחם שטוח קטלוני, דומה מעט לפיצה).

גלריה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אסקליבדה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 Anya Von Bremzen, The New Spanish Table (Workman Publishing, 2005), p. 129
  2. ^ Jane Lawson, Cocina Nueva (Murdoch Books, 2005), p. 60; Helena Buffery & Elisenda Marcer, Food, in Historical Dictionary of the Catalans (Scarecrow Press, 2010), p. 174; Joyce Goldstein, Tapas: Sensational Small Plates From Spain(Chronicle Books, 2013), p. 80.
  3. ^ See Colman Andrews Catalan Cuisine: Vivid Flavors From Spain's Mediterranean Coast (Harvard Common Press, 2005 ), p. 170 (eggplants, red or green bell peppers, small onions, olive oil, garlic, and salt); Anya Von Bremzen, The New Spanish Table (Workman Publishing, 2005), p. 129 (eggplant, red bell pepper, tomato, red onion, olive oil, minced garlic, red wine vinegar, sea salt, parsley); Sid Goldstein, The Wine Lover Cooks with Wine: Great Recipes for the Essential Ingredient (Chronicle Books, 2004), p. 142 (eggplant, bell peppers, onions, tomatoes).
  4. ^ Rohan Daft, Menu Del Dia: More Than 100 Classic, Authentic Recipes From Across Spain (Simon & Schuster: 2008), p. 126.
  5. ^ Jose Andres with Richard Wolffe, Tapas: A Taste of Spain in America (Clarkson Potter, 2005), p. 93.
  6. ^ Sid Goldstein, The Wine Lover Cooks with Wine: Great Recipes for the Essential Ingredient (Chronicle Books, 2004), p. 142
  7. ^ Penelope Casas, Paella!: Spectacular Rice Dishes From Spain(Macmillan: 1999), p. 169
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0