אנקורטידו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אנקורטידו
Encurtido
מאכלים
סוג ירקות כבושים
מטבח המטבח המסו אמריקאי
ברכתו ברכת בורא פרי האדמה
אנקורטידו בהונדורס, מוכן עם פלפל צ'ילי אדום, פלפל ג'לפניו, גזר ובצל
אנקורטידו שונים בצנצנות

אנקורטידוספרדית: Encurtido) הוא מתאבן כבוש, הנפוץ כתוספת וכתבלין באזור המסו-אמריקאי.[1]

מורכב מירקות שונים, כגון: בצל, פלפלים כגון ג'לפניו, גזר וסלק. הירקות הקשים מבושלים במים עד להתרככות ראשונית, ואז מתווספים ירקות רכים יותר כמו בצל, שאינם דורשים בישול מוקדם, למלח וחומץ רותח. בדרך כלל הירקות נשארים פריכים ומוצקים. מוגש קר.

כמאכל האנקורטידו נפוץ במטבח הונדורס, ולעיתים משתמשים בו כדי להוסיף חריפות למאכלים שונים. בשאר מרכז אמריקה הצפונית משמש כתבלין. נפוץ גם במטבח המקסיקני והמקסיקני-אמריקאי כתיבול שולחן. בשווקים של מקסיקו נמכר בצנצנות או משומר, מורכב מפלפל צ'ילי, גזר ובצל.

היסטוריה

בהונדורס, הוכן מסחרית לפחות מ-1898. המוצר מבוקבק עם אטימה הרמטית כדי למנוע קלקול. הביקבוק מבוצע בשל האקלים בהונדורס, שגורם לאנקורטידו שלא בוקבק להתקלקל במהירות.

ראו גם

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36893476אנקורטידו