אנטכינוס מדומה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןאנטכינוס מדומה
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
תת־מחלקה: כיסאים
על־סדרה: כיסאים אוסטרלים
סדרה: טורפי כיס
משפחה: נמיות כיס
סוג: אנטכינוס מדומה
מינים

6

שם מדעי
Pseudantechinus

אנטכינוס מדומה (שם מדעי: Pseudantechinus - אטימולוגית: אנטכינוס מזויף), הוא סוג של טורף כיס קטן דמוי עכבר ממשפחת נמיות הכיס, הכולל 6 מינים החיים במדבריות יבשת אוסטרליה. המינים בסוג זה סווגו בעבר בסוג פסקוגל ובהמשך בסוג אנטכינוס; בשנת 1947 הוקצה להם סוג נפרד.

אנטומיה

לאנטכינוס המדומה מבנה גוף צר וגמיש, ראש עגלגל עם חרטום מחודד, רגליים קטנטנות, ואוזניים בינוניות או גדולות. סימן ההיכר שלו הוא זנבו העבה אשר מתפקד כמאגר שומן בעת מחסור במזון ומזכיר את זנב המולגרה. הפרווה של האנטכינוס המדומה עבה וצפופה ומורכבת משערות זיפיות קצרות; היא בהירה וחדגונית יותר משל מיני האנטכינוס, וצבעה נע בין צהבהב חולי לאפרפר או חום בהיר; הרגליים, הגחון והסנטר בצבע לבנבן. האוזניים אדמדמות מעט, ויש לעיתים פס אדמדם על החרטום. הזנב אדמדם וכהה במעט משאר הגוף. אורך הגוף של האנטכינוס המדומה נע בין 95 ל-105 מילימטר, ומשקלו 20–45 גרם בהתאם למין.

ביולוגיה

שלא כמו מיני האנטכינוס החיים במגוון בתי גידול טרופיים, מיני האנטכינוס המדומה מצויים בעיקר במדבריות יבשים, על פי רוב באזורים שבהם יש סלעים ואבני חול. במהלך היום הם מנמנים בסדקים ונקיקים בסלעים ובאדמה או בתילי טרמיטים, ובמהלך הלילה יוצאים לצוד את מזונם; התזונה של האנטכינוס המדומה מורכבת מחרקים.

לאחר תקופת הריון של 45 ימים, נקבת האנטכינוס המדומה ממליטה שגר של 5–6 וולדות. הם מבלים את השבועות הראשונים בכיס של האם, ונגמלים לאחר 14–16 שבועות; לאחר כשנה הם מגיעים לבגרות. בניגוד לזכרים של מיני האנטכינוס אשר מתים בהמוניהם לאחר עונת רבייה קצרה ותובענית, הזכרים של מיני האנטכינוס המדומה חיים 3–4 שנים בדומה לנקבות.

מינים

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אנטכינוס מדומה בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
אנטכינוס מדומה25136822