אלכסנדר לחניש
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: יש להפחית את כמות הקישורים ולהוסיף כיתוב לתמונות.
| ||
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: יש להפחית את כמות הקישורים ולהוסיף כיתוב לתמונות. |
Alexander lachnish at Lab 3.0 | |
לידה |
17 באפריל 1989 (גיל: 35) מונטריאול, קנדה |
---|---|
סגנון בישול | |
השכלה | לימודי טבחות גורמה, לימוד עצמי אוטודידקט |
מסעדות |
|
אלכסנדר לחניש (נולד ב-17 באפריל 1989) הידוע גם בכינויו זונדר (Zoonder) הוא שף, אומן ותופעת רשת ידועה בקרב חובבי המזון והלייף סטייל.
ביוגרפיה
אלכסנדר לחניש נולד במונטריאול, קנדה, בן למרלה ילידת קנדה ולמאיר יליד ישראל ממוצא טריפוליטאי.
לחניש למד לימודי טבחות בבית הספר "בישולים" ועבד במסעדות "מסה", "כתית", "עלמה", ומסעדה "הפאט דק" (The Fat Duck) של השף הסטון בלומנטל בלונדון אשר מחזיקה בשלושה כוכבי מישלן.
כאשר חזר לישראל, פתח לחניש את מעבדת הניסויים שלו ״Lab 3.0" שם שקד ולימד עצמו פיזיקה וכימיה.
לחניש פיתח מגוון רחב מנות המשלבות טכניקות מודרניות ולא שגרתיות אשר למד דרך ספרי בישול של מסעדות המובילות בעולם ועל ידי ניסוי וטעייה.
מנות אלו הוא היה מגיש ב-"Lab 3.0" שם בנה חדר אירוח אשר יכול להאכיל בארוחה 10 סועדים בלבד.
ארוחות הטעימות המוגשות ב "Lab 3.0" כוללות מנות ייחודיות, למשל פרפה כבד אווז בצורת קוביות לגו בשונה מהפרפה הקלאסי המוגש ברוב המסעדות בפרוסות טרין, מרק גספצ׳יו שקוף ולא אדום כמקובל את צלילותו של המרק משיג לחניש על ידי שימוש בצנטריפוגה.
אוניברסיטה עברית
מאז 2016 עובד לחניש כחלק מצוות המעבדה ההיברידית בפקולטה למדעי המחשב באוניברסיטה העברית בהובלת ד"ר עמית צורן.
קישורים חיצוניים
- אלכסנדר לחניש, ברשת החברתית אינסטגרם
- גרדה גלזר, זונדר יוצא מהמעבדה: מסעדת פופ אפ גורמה חדשה בת"א, באתר וואלה!, 28 באוקטובר 2014
- גילי יובל, הכוכב הבא, באתר "Time Out ישראל", 13 באוקטובר 2013
- אלכסנדרה לוקש, מכופף הלימונענע: מעבדה שהיא מסעדה, באתר ynet, 06 בנובמבר 2014
- טיים אוט שרון בן דוד, מי שם לגו ג'לי בצלחת שלי? ריאיון עם אלכסנדר לחניש, אמן הקולינריה המולקולרית, 16 ביולי 2014
- טלי גוטליב, לגו לנד-אלכסנדר לחניש במסעדות פתוחות, 17 במרץ 2016
32244155אלכסנדר לחניש