אלכסנדר לחניש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: יש להפחית את כמות הקישורים ולהוסיף כיתוב לתמונות.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
יש לערוך ערך זה. הסיבה היא: יש להפחית את כמות הקישורים ולהוסיף כיתוב לתמונות.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית.
אלכסנדר לחניש
Alexander lachnish at Lab 3.0
Alexander lachnish at Lab 3.0
Alexander lachnish at Lab 3.0
לידה 17 באפריל 1989 (גיל: 35)
מונטריאול, קנדה
סגנון בישול
השכלה לימודי טבחות גורמה, לימוד עצמי אוטודידקט
מסעדות
  • כתית (התמחות).
  • מסה.
  • עלמה.
  • The Fat Duck.
  • Lab 3.0.
  • האוניברסיטה העברית

אלכסנדר לחניש (נולד ב-17 באפריל 1989) הידוע גם בכינויו זונדר (Zoonder) הוא שף, אומן ותופעת רשת ידועה בקרב חובבי המזון והלייף סטייל.

ביוגרפיה

אלכסנדר לחניש נולד במונטריאול, קנדה, בן למרלה ילידת קנדה ולמאיר יליד ישראל ממוצא טריפוליטאי.

לחניש למד לימודי טבחות בבית הספר "בישולים" ועבד במסעדות "מסה", "כתית", "עלמה", ומסעדה "הפאט דק" (The Fat Duck) של השף הסטון בלומנטל בלונדון אשר מחזיקה בשלושה כוכבי מישלן.

כאשר חזר לישראל, פתח לחניש את מעבדת הניסויים שלו ״Lab 3.0" שם שקד ולימד עצמו פיזיקה וכימיה.

לחניש פיתח מגוון רחב מנות המשלבות טכניקות מודרניות ולא שגרתיות אשר למד דרך ספרי בישול של מסעדות המובילות בעולם ועל ידי ניסוי וטעייה.

מנות אלו הוא היה מגיש ב-"Lab 3.0" שם בנה חדר אירוח אשר יכול להאכיל בארוחה 10 סועדים בלבד.

ארוחות הטעימות המוגשות ב "Lab 3.0" כוללות מנות ייחודיות, למשל פרפה כבד אווז בצורת קוביות לגו בשונה מהפרפה הקלאסי המוגש ברוב המסעדות בפרוסות טרין, מרק גספצ׳יו שקוף ולא אדום כמקובל את צלילותו של המרק משיג לחניש על ידי שימוש בצנטריפוגה.

אוניברסיטה עברית

מאז 2016 עובד לחניש כחלק מצוות המעבדה ההיברידית בפקולטה למדעי המחשב באוניברסיטה העברית בהובלת ד"ר עמית צורן.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32244155אלכסנדר לחניש