אלי כהן (פוליטיקאי, 1949)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף אלי כהן (הליכוד))
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אלי כהן
250PX
לידה 29 במאי 1949 (גיל: 75)
ירושלים, ישראל
מדינה ישראלישראל ישראל
השכלה האוניברסיטה העברית בירושלים
סיעה הליכוד
חבר הכנסת
22 בפברואר 200217 בפברואר 2003
(51 שבועות ו־4 ימים)
כנסות 15
שגריר ישראל ביפן
20042007
(כ־3 שנים)
תפקידים בולטים

אלי כהן (נולד ב-29 במאי 1949 בירושלים) הוא אמן קראטה ואיש עסקים, שכיהן כחבר הכנסת החמש עשרה מטעם מפלגת הליכוד, שגריר ישראל ביפן, ויו"ר הוועד הפועל של אוניברסיטת אריאל בשנים 2013-2010.

קורותיו

כהן נולד בשנת 1949 במושבה הגרמנית בירושלים. גדל בבית דתי. לאחר מלחמת ששת הימים התגייס לצה"ל והתנדב לצנחנים. בצנחנים עבר מסלול הכשרה כלוחם, קורס מ"כים חי"ר וקורס קציני חי"ר. בסיום הקורס מונה למפקד מחלקה בצנחנים. במלחמת יום הכיפורים היה מפקד מחלקה בפלוגת ההנדסה החטיבתית של חטיבת המילואים של הצנחנים 247. הפלוגה הייתה הראשונה לצלוח את תעלת סואץ במסגרת מבצע אבירי לב וכהן היה הראשון לדרוך על אדמת הגדה המערבית של התעלה[1]. בשירות המילואים הגיע לדרגת סגן-אלוף.

בעל תואר ראשון במתמטיקה ופיזיקה מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני במנהל עסקים מ-MVU[דרושה הבהרה]. כהן פנה לתחום העסקים ושימש סוכן ביטוח, סוחר תחמושת ומפיץ מחשבים.

בשנת 1984 שמע מחלון משרדו ברחוב המלך ג'ורג' בירושלים יריות, וזיהה מחבל עם רימון בידו. המחבל נהרג על ידו לאחר מרדף. התפוצצות הרימון הביאה לפציעתו.

כאמן קראטה

כהן הוא אמן קראטה, בעל דרגה של דאן 5 (גו-דאן), הדרגה הגבוהה ביותר בשיטת שוטוקאן. הוא הוכשר כמאמן בכיר לאמנות לחימה במכון וינגייט וכיהן כנשיא אגודת שוטוקאן קראטה-דו בישראל. כהן הוא תלמידו המובהק של מאיר יהל, שהביא את השוטוקאן לישראל ובהמשך היה תלמידו של אושימה סנסיי, מייסד השיטה. בין תלמידיו של כהן ישנם אמנים שהגיעו לדרגות גבוהות, כגון חיים מזרחי. בשנת 1981 זכה כהן בתחום השוטוקאן במדליית זהב בתחרויות המכביה ולאחר מכן היה מאמן נבחרת ישראל בקרטה במשחקי המכביה.

כהן התאמן בעבר גם בג'ודו והגיע לדרגות גבוהות גם בקנדו (דאן 1) ואיאדו (דאן 4).

בשנת 2016 יצא לאור הספר "אמנות הלחימה: שיחות עם מאסטר ניר מלחי" (עומר ברקמן, הוצאת אסיה) ובו שיחה של אלי כהן בנושא אמנות לחימה וקורותיו בצבא, בפוליטיקה וביפן (עמ' 335-275).

עבודתו כאיש ציבור

הצטרף לעמוס טרטמן במערכת הבחירות לראשות עיריית מעלה אדומים, ולאחר הבחירות כיהן כסגן ראש המועצה המקומית. לאחר מכן שהה בקנדה כשליח בית"ר. בשובו ארצה ב-1991 מונה לראש אגף הנוער והנח"ל במשרד הביטחון, על ידי השר משה ארנס.

בשנת 1993 מונה למנכ"ל החטיבה להתיישבות בהסתדרות הציונית העולמית. לאחר עליית "הליכוד" לשלטון בבחירות 1996, מונה על ידי שר הביטחון יצחק מרדכי לעוזרו האישי לענייני התיישבות.

במערכת הבחירות לכנסת החמש עשרה (1999) התמודד כהן ברשימת "הליכוד". לאחר שלא נבחר לכנסת פנה לעסקים והיה שותף בחברת ביוטכנולוגיה. בשנת 2002, בעקבות התפטרותו של יהושע מצא מהכנסת, החל לכהן בה. כהונתו נמשכה כשנה. במהלך הכהונה, אמר ראש הממשלה אריאל שרון מהליכוד כי הוא מוכן להקמת מדינה פלסטינית עצמאית. בעקבות כך הוקם גוף שנקרא בשם "שמירת ערכי הליכוד" בראשות חבר הכנסת כהן, שהחליט כי הליכוד מתנגד להודעה זו של שרון. מרכז הליכוד אישר את ההחלטה הזו ברוב מוחץ, לאחר מכן, כהמלצת הגוף כאמור.

לאחר סיום כהונתו מונה כהן לשגריר ישראל ביפן על ידי שר החוץ סילבן שלום. בראשית 2010 התמנה לתפקיד יו"ר הוועד הפועל של המרכז האוניברסיטאי אריאל[2]. בפברואר 2013 פורסם כי הרצל בודינגר נבחר על ידי הוועד הפועל להחליפו בתפקיד זה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

27340387אלי כהן (פוליטיקאי, 1949)